V Braníku se otevřelo nové dětské hřiště | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


V Braníku se otevřelo nové dětské hřiště


Zdevastovaná náletová plocha v blízkosti Vršovické vodárny v Braníku získala novou tvář. Místo, kde se válely haldy komunálního odpadu a občas bylo využíváno jako cvičiště psů, nyní nabízí otevřené dětské hřiště s širokým využitím, které v této lokalitě chybělo.

Hlavním záměrem projektu bylo vytvořit v lokalitě městské části Praha 4 – Braník sportovně rekreační oblast celoměstského charakteru a zároveň vybudovat bezplatně zpřístupněné dětské hřiště, které zde s výjimkou Žlutých lázní chybí.

Zvláštností tohoto projektu je propojení dětského hřiště se sousedním areálem nově vznikajícího kulturně společenského centra v unikátní technické památce - objektu bývalé Vršovické vodárny. Projekt se začleňuje do historicky největší a nejdelší oddychové zóny Prahy, která je lokalizována v pravobřežním zeleném pásu Vltavy.

Areál dětského hřiště nyní nabízí nově vybudované pěší komunikace, sadové úpravy, lanový komplex, toboganové skluzy, skluzavky, lezeckou stěnu, houpačky, překážkovou lanovou dráhu, šplhací síť, nafukovací trampolínu, herní sestavy a lavice, houpadla, balanční můstek, travnaté a herní plochy a mobiliář. Záměrem projektu bylo vytvořit prostor s širším využitím pro děti různého věku.

Faktografie:

Celkově byla rekultivována plocha o rozloze 6 370 m2. Realizace projektu probíhala od 1. 3. 2010 a byla dokončena 28. 2. 2011. Investorem projektu bylo hlavní město Paha. Hlavním projektant se stala firma ANTA, s.r.o., o vlastní realizaci se postarala firma PKS INPOS a.s. a technický dozor stavby převzala firma JANS,s.r.o. Náklady na revitalizaci se vyšplhaly na téměř 34 milionů korun.












Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 8. 6. 2011 15:57
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Magistrát hl. města Prahy, Mariánské nám. 2/2, 110 01 Praha 1 (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.