Sužují vás prdíčky? Pořiďte si kapičky! Aneb jak na dětské koliky | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Sužují vás prdíčky? Pořiďte si kapičky! Aneb jak na dětské koliky


Někdy stačí opravdu málo, jako přehlídnutá doba spotřeby, někdy vůbec nic a i tak se objeví urputné bolesti bříška vaší malé ratolesti.

Pláče-li opakovaně déle než tři hodiny denně a více než tři dny, zpravidla navečer, nemusí to znamenat, že si vynucuje svou vytouženou hračku nebo vaši pozornost. Problém může být úplně někde jinde. Může jít o dětskou koliku. Tou mohou trpět jak miminka, tak děti předškolního věku.
Jak poznat dětské koliky?

Nafouknuté bříško, pokroucené celé tělíčko, zaťaté pěstičky, přitahování nožiček k bříšku, zrudnutí v obličeji doprovázené „vystřelováním“ prdíků, neustávající křik a pláč. Tady už cvičení s nožičkami, masírování bříška uvolňujícími olejíčky, nahřívání bříška a pití fenyklového či heřmánkového čaje moc nepomůže. Takže hurá k doktorovi! Pokud však poznáte sami, že vaše miminko může trpět dětskou kolikou a někdy v minulosti se tyto příznaky u něj již objevily, existuje naštěstí řešení, jak úporné dětské koliky léčit.
Probiotické kapky od firmy BioGaia

Dětské koliky, Probiotické kapky, BioGaiaNešťastní rodiče mohou přijít do lékárny a zakoupit, případně objednat Probiotické kapky pro děti od firmy BioGaia, které jsou volně prodejné a od úporných bolestí vašemu drobečkovi účinně a bezpečně pomohou. Doporučuje se však přímý nákup, neboť kapky musí být díky živým bakteriím, které obsahují, uchovávány v chladu. Mohou je užívat už jednoměsíční miminka a mají jako jediné probiotikum ověřenou účinnost pro nejmenší studií, která sledovala dobu pláče miminka denně. Po čtyřtýdenním podávání těchto kapek bylo prokázáno snížení doby pláče z 210 minut denně na pouhých 20 minut denně. Probiotické kapky mají však i další pozitivní účinky, než jen na správné zažívání. Podle studií, jež zkoumaly i další dopady Probiotických kapek, snižuje jejich podávání významně i výskyt teplot a infekcí zažívacího traktu. Dále snižují i počty návštěv u lékaře či nepřítomnost v dětských zařízeních. Probiotické kapky zmenšují potřebu podávání antibiotik a mají i pozitivní vliv na atopický ekzém. Nemalý význam mají i při tvorbě ochrany organismu před rozvojem alergických onemocnění, zastupují tak částečně funkci mateřského mléka.

Probiotické kapky pro děti obsahují živé bakterie Lactobacillus reuteri Protectis, které jsou dětskému tělíčku zcela přirozené a vytváří v bříšku „přátelské“ prostředí. V pěti kapkách, což je denní dávka u dospělých a dětí, ale i kojenců, je obsaženo 100 milionů živých bakterií, které harmonizují funkci trávicího systému. Přidávají se vykapáváním do jídla, pití, podáním na lžičce nebo mohou být přidány přímo do láhve na krmení (jídlo nesmí mít vyšší teplotu než 50 oC).

Kapky nemění chuť nápojů nebo jídla, neobsahují laktózu ani mléčnou bílkovinu
a jsou tedy vhodné pro použití i u pacientů trpících alergií na mléko. Lze je použít v těhotenství i při kojení. Neobsahují žádné konzervační prostředky. Kvůli obsahu živých bakterií se musí uchovávat v chladničce (2-8 oC). Neotevřené lahvičky musí být rovněž skladovány v chladu (8-15 oC).
Co způsobuje dětské koliky?

Přes rozsáhlé výzkumy není přesná příčina kojeneckých kolik stále známa. Vyskytují se u dětí kojených i u dětí na náhradní umělé výživě. Jejich vzácnou příčinou je pak alergie na bílkovinu kravského mléka.

Časné zavádění tuhé stravy, nesprávná technika krmení nebo nedostatečné odříhnutí po jídle se také může podílet na vzniku kojeneckých kolik. Dětské koliky, doprovázené průjmy a zvracením, mohou být vyvolány také přestupem některých antidepresiv z mateřského mléka kojících matek. Psychická nerovnováha rodičů ve vztahu k rozvoji kojeneckých kolik byla předmětem řady studií. Další příčiny je pak možno hledat v nezkušenosti rodičů nebo neúplnosti rodin.

Chcete-li mít o svého drobečka dobře postaráno a neprožívat s ním bezesné noci, Probiotické kapky pro děti od firmy BioGaia, jejímž distributorem je farmaceutická společnost Ferring Pharmaceuticals CZ, s.r.o., by se měly stát nedílnou součástí vaší chladničky.







Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 3. 6. 2011 12:56
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Ferring (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.