Kde vzít peníze na vlastní byt | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Kde vzít peníze na vlastní byt


Takřka každého v určité životní fázi začne trápit bydlení. Pořízení vlastního bydlení je tedy jedna z možností, jak tuto situaci řešit. Důležitou otázkou je, kde na to vzít peníze.

První věcí, kterou se v takovém případě začne člověk zabývat je, kolik bude potřebovat na vlastní bydlení peněz a kde je taky vezme. Obvykle tato situace nastává například u mladých manželů. První cesta většinou vede za rodiči případně ke stavebnímu spoření, které rodiče svým ratolestem naspořili. 
Další možností je vzít si úvěr z již existujícího stavebního spoření a naspořenou částku na stavebním spoření takto využít k financování bydlení. V neposlední řadě se k financování bydlení nabízí hypotéka (hypoteční úvěr), kterou lze financovat až například 80% zástavní hodnoty nemovitosti.
Na trhu hypoték existuje poměrně velký výběr a lze vybírat mezi velkým množstvím hypotečních úvěrů takřka všech bank působících  na území České republiky. Pokud zvažujete hypotéku jako způsob financování vašeho nového bydlení, je třeba vědět několik základních informací. Hypotéka je úvěr, který je zajištěn zástavním právem k nemovitosti (obvykle té nakupované). Je důležité zvážit výši hypotéky a také dobu fixace. Fixace znamená zmrazení úrokové sazby po určitou dobu (obvykle 3 - 5 let). V tomto období se úroková sazba nemění, ale také nelze hypotéku bezplatně splatit (například jinou hypotékou - refinancování).  Po uplynutí fixace nastává čas pro zvážení nových podmínek banky a případně refinancování hypotéky u toho bankovního ústavu, který vám nabídne lepší podmínky. Dále je důležité zvážit délku splacení hypotečního úvěru (obvykle 20, 25 nebo 30 let).
Abyste mohli hypotéku získat, je dále třeba předložit výši Vašich příjmů. U novomanželů, kteří jsou například čerstvě po škole a nemají trvalé zaměstnání, lze tuto situaci vyřešit tak, že se za ně v úvěru zaručí rodiče. Ty potom můžete vyvázat v okamžiku, kdy vaše příjmy budou již dostatečné. Jedním z posledních kroků pro úspěšné zřízení hypotéky bývá ještě pojištění nakupované nemovitosti případně zajištění odhadu tržní ceny nemovitosti (to si ale zpravidla zajišťují banky samy).







Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 1. 6. 2011 14:23
Kategorie: Finance
Název zdroje: www.nahypoteky.cz (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.