SUSE predstavuje nové vedenie, ktoré má za cieľ upevniť pozície na linuxovom trhu | Tiskovky.info

Nové vedenie sa bude plne venovať rozvoju a podpore SUSE Linux Enterprise, open source distribúcii openSUSE a všetkým spojeným komunitám

Bratislava, 26. mája 2011 – SUSE, nový obchodný útvar skupiny Attachmate Group, oznámil svoj organizačný zámer na rozvoj, predaj a podporu portfólia inovačných riešení postavených na distribúcii SUSE Linux Enterprise, vysoko operatívnej platformy pre prevádzku kľúčových podnikových systémov vo fyzických, virtuálnych i cloud prostrediach. Za inovácie open source a poskytovanie najvyššej možnej kvality podpory zákazníkom bude zodpovedný Nils Brauckmann, ktorý má 20-ročné skúsenosti v oblasti IT získané prácou v spoločnostiach Attachmate aj Novell. Nový obchodný útvar SUSE bude poskytovať svojim zákazníkom kvalitné technológie spojené so zodpovedajúcimi službami a prinášať inovácie do segmentu open source.

Finančné prognózy spoločnosti IDC naznačujú, že objem predaja v oblasti linuxových operačných systémov bude viac ako 1 miliarda USD v roku 2012 a rast bude pokračovať až do sumy 1,4 miliardy USD v roku 2014.

„Vďaka práci samostatného obchodného útvaru SUSE na linuxovom trhu môžeme urýchliť dodávky našich vysoko hodnotných linuxových riešení, ktoré pomôžu organizáciám zlepšiť rast, znížiť náklady, zvládnuť zložitosť IT a urýchliť inovácie,“ hovorí Nils Brauckmann, prezident a generálny riaditeľ útvaru SUSE. „Úspech nám garantujú špičkoví odborníci, spoľahliví partneri a moderné technológie. V súčasnosti sa zameriavame na vytvorenie najlepšej distribúcie SUSE Linux Enterprise pre fyzické, virtuálne a cloud prostredia.“

Brauckmann ako skúsený líder v technologickom priemysle sa v roku 1994 stal najprv súčasťou skupiny Attachmate a potom pracoval na rozličných vedúcich pozíciách v organizáciách venujúcich sa predaju, marketingu a podpore v regióne EMEA. Predtým Brauckmann pracoval na pozíciách s prelínajúcimi sa funkciami a na pozíciách medzinárodného riadenia pre spoločnosti Siemens Nixdorf a Novell. Má významné skúsenosti v riadení rýchlo sa rozvíjajúcich podnikov a je ideálnym lídrom v oblasti riadenia rozvoja a implementácie linuxových riešení pre stále sa zvyšujúce potreby zákazníkov.

„Som nadšený, že budem viesť túto spoločnosť a celý tím SUSE pri poskytovaní komplexných riešení pre systém Linux, ktoré odstraňujú reálne problémy IT priemyslu. V prípade SUSE sústredíme našu snahu na produkty a služby, ktoré sú pre našich zákazníkov a partnerov kľúčové. Uznávame a oceňujeme hodnotu produktu a komunity openSUSE, ktoré budeme všetkými silami podporovať," povedal Brauckmann. „Náš dlhodobý vzťah k open source komunitám je pevnou súčasťou nášho ekosystému. Naša prítomnosť v týchto komunitách pomôže zákazníkom využiť výhody vysokej hodnoty systému Linux a zároveň podporí vzájomnú spoluprácu, vďaka ktorej sa systém Linux stal základom moderných IT prostredí.“

Brauckmann a jeho tím riadiacich pracovníkov budú SUSE riadiť z novozaloženého ústredia v Norimbergu v Nemecku. Prostredníctvom divízie Open Platform Solutions, bývalej spoločnosti Novell, Inc. budú zodpovední za stály rozvoj a marketing riešení založených na distribúcii SUSE Linux Enterpise. Brauckmann bude riadiť predaj SUSE, marketing, technickú podporu, konzultačné a školiace služby reagujúce na potreby zákazníkov. Rovnako bude obhajovať zavádzanie open source riešení do podnikovej sféry a podporovať openSUSE komunity.

Vedúcimi členmi tímu útvaru SUSE sú:

- Nils Brauckmann - President and General Manager
- Ralf Flaxa - Vice President of Engineering
- Ronald de Jong - Vice President, EMEA Sales
- Terri Hall - Vice President, North America Sales
- John Delk - Vice President, Strategic Accounts, Partners & Alliances - North America
- Michael Miller - Vice President, Alliances and Marketing

„Útvar SUSE prehlbuje zámer skupiny Attachmate, poskytovať riešenia, ktoré majú strategický význam pre budúcnosť našich zákazníkov. Útvar SUSE má za sebou dlhú históriu v oblasti inovácií, kvality produktov a odhodlanosti zabezpečiť úspech zákazníkom, čo je plne v súlade s krédami a hodnotami spoločnosti Attachmate," povedal Jeff Hawn, prezident a CEO skupiny Attachmate Group. „Vďaka prostriedkom prideleným značke SUSE zabezpečujeme našim tímom životaschopnosť a flexibilitu, ktoré sú potrebné pre podporu rýchlo rastúceho priemyslu na trhu linuxových riešení. Verím, že s Nilsom Brauckmannom a jeho talentovaným tímom vedúcich pracovníkov na čele splníme, ba dokonca prekonáme očakávania zákazníka a ukážeme skutočnú silu značky SUSE."

O SUSE
SUSE je vedúcim poskytovateľom riešení pre systém Linux pre podniky, ktoré zvyšujú svoju životaschopnosť, znižujú náklady a riadia komplexnosť v dynamických prostrediach. Vďaka portfóliu, ktoré sa zameriava na systém SUSE Linux Enterprise, najlepšie spolupracujúcu platformu (http://www.novell.com/linux/interoperability.html) pre výpočtovú techniku dôležitú pri určitých úlohách, umožňuje systém SUSE organizáciám poskytovať s istotou počítačové služby vo fyzickom, virtuálnom a cloud prostredí. Vďaka našim špičkovým produktom a partnerskému prostrediu podporujú riešenia SUSE tisícky organizácií po celom svete. Viac informácií nájdete na stránke www.novell.com/linux.

Copyright (c) 2011 Novell, Inc. Všetky práva vyhradené. Novell, logo Novell, logo N a SUSE sú registrované ochranné známky v Spojených štátoch amerických a ďalších krajinách. * Všetky ochranné známky tretích strán sú majetkom príslušných vlastníkov.

Karel Kapinus
Directing Partner
karel.kapinus@pram.cz

Vydáno: 30. 5. 2011 9:01
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.