Češi bojují na FISAF MS ve sportovním aerobiku, fitness a hip hopu | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Češi bojují na FISAF MS ve sportovním aerobiku, fitness a hip hopu


V nizozemském Eindhovenu dnes začíná FISAF mistrovství světa ve sportovním aerobiku, fitness a hip hopu, kterého se zúčastní 262 českých reprezentantů. Ti již léta patří ve všech disciplínách i kategoriích ke světové špičce a pozici velmoci chtějí obhájit také v Nizozemsku. Mezi seniory ve sportovním aerobiku náleží Češi k hlavním favoritům na vítězství, minimálně na medaile.

Česko jako jediná země mistrovství obsazuje maximálním počtem tří startujících všechny seniorské disciplíny sportovního aerobiku a potvrzují tak svou světovou dominanci. „Češi vždy tvoří největší účastnický tým,“ říká nová prezidentka Českého svazu aerobiku Jana Havrdová a doplňuje: „A jako jediní posíláme reprezentanty do všech disciplín i kategorií, tedy i mezi kadety a juniory.“
Šampionát je jednou z největších sportovních akcí, která se letos v Nizozemsku koná. Přihlásilo se 1018 závodníků, z toho jen mezi dospělými 403 žen a mužů. Do individuálního závodu vstoupí 26 žen, mezi nimi tři Češky. Nejobsazenější bude jako tradičně kategorie seniorských osmičlenných hip hop týmů, kterých se sejde maximální počet 25.
Denisa Barešová a Jan Pochobradský, české individuální hvězdy ve sportovním aerobiku, by měli útočit na zlaté medaile, protože oba ovládli letní mistrovství Evropy v Kladně. „Loňský mistr světa Jouni Viitanen z Finska už letos nezávodí, takže by měl Honza postoupit na jeho místo,“ popisuje Havrdová, ale vzápětí dodává: „Jenže po celou sezonu ho provázejí velké zdravotní potíže, takže měl omezenou závěrečnou přípravu.“ Barešová bude chtít vylepšit loňské čtvrté místo. Největší konkurentky pocházejí z Austrálie a Finska. Mezi tříčlennými týmy obhajují zlato z posledního MS na Martinique dvojčata Radka a Tereza Cihlářovy se Zuzanou Reissovou.
Tým Aerobik Dancers Kladno považují odborníci za největšího favorita v kategorii fitness aerobiku dospělých. Stejně na tom je Oxygen Příbram mezi fitness step.
Podle prezidentky Jany Havrdové vyjde účast české reprezentace na MS v Eindhovenu na tři miliony korun a jen cca třiceti ze 262 Čechů ji hradí svaz. „Ostatní si účast platí sami a nebo rodiče, bez jejichž pomoci by tak velká účast nebyla možná. Průměrné náklady činí 10 tisíc korun na osobu,“ uvádí Havrdová.
První tři nejúspěšnější závodníci všech disciplín ve sportovním aerobiku dospělých získávají za medaile na mistrovství světa prémie od mezinárodní federace FISAF. Za zlato vyplácí 700 eur (cca 17 000 korun), stříbro má hodnotu 500 eur. Za bronz se bere 300 eur. Stejné částky jako individuální závodníci získávají i páry či týmy (3 – 8 osob).

Sobotní finále ve sportovním aerobiku dospělých je možné sledovat na internetové stránce šampionátu: http://www.wceindhoven2010.com

Nominace ČR
Sportovní aerobik – ženy-jednotlivci: Denisa Barešová, Tamara Jiříková, Karolína Svobodová.
Muži-jednotlivci: Robert Černý, Daniel Komarov, Jan Pochobradský.
Páry: Tamara Jiříková a Jan Pochobradský, Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek, Klára Benešová a Filip Hrdlička.
Tříčlenné týmy: Radka a Tereza Cihlářovy a Zuzana Reissová, Anna Pačesová, Markéta Linhartová, Sabina Horejcová, Vojtěch Ešner, Gabriela Ziková, Jan Novosad.
Program MS
Středa 20. října: předkola a semifinále všech juniorských disciplín.
Čtvrtek 21. října – 11.30 hodin: předkola sportovního aerobiku dospělých (26 žen, 5 párů, 10 mužů, 7 tříčlenných týmů).
Pátek 22. října – 9.30 hodin: semifinále sportovního aerobiku dospělých (15 žen, 5 párů, 10 mužů, 7 tříčlenných týmů).
Sobota 23. října – 17.00: finále sportovního aerobiku, následuje finále ve fitness.









Kontakt:

Jana Hubačová
manažerka
vzdelavani@csae.cz
777 668 213
271 746 626


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 20. 10. 2010 13:12
Kategorie: Sport
Název zdroje: Český svaz aerobiku (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Český svaz aerobiku je občanské sdružení, jehož cílem je rozvíjet rekreační formy aerobních forem cvičení a wellness aktivit obyvatelstva, podporovat mistrovské i nemistrovské soutěže a s tím spojené soutěžní a reprezentační aktivity na všech úrovních a pečovat o vzdělávání trenérů a instruktorů pro širokou veřejnost.
Je zástupcem ČR v organizaci FISAF s právem vysílat závodníky na mezinárodní závody a organizovat mistrovství Evropy i světa.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.