RFID UHF čtečka pro rozsáhlé systémy s minimalizací kabeláže | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


RFID UHF čtečka pro rozsáhlé systémy s minimalizací kabeláže


Společnost Barco ukončila vývoj RFID čtečky pro pásmo UHF. RFID čtečka spolu s ultra tenkými anténami FlexiRay umožňují vytvářet rozsáhlé systémy s minimem kabeláže.

Společnost Barco ukončila vývoj RFID čtečky pro pásmo UHF. RFID čtečka umožňuje připojit 8 antén a s nadřízeným systémem komunikuje bezdrátově s využitím standardní WiFi sítě. Součástí projektu byl i vývoj speciálních planárních ultra tenkých modulárních antén pro automatickou identifikaci objektů v interiérech či v průmyslovém prostředí. Tyto antény mají variabilní délku od 50 do 100 cm a tloušťku pouhé 2 mm, takže jsou ideální k vytváření podlouhlých čtecích zón jako například dveře, vstupy, chodby. Antény jsou vhodné pro aplikace typu sledování a evidenci majetku, evidenci výroby na pásových dopravnících či evidenci IT zařízení v rackových skříních.

Koncepce RFID čtečky, jejích malých rozměrů, vestavěného napájecího zdroje a bezdrátového přenosu dat přes WiFi síť spolu s unikátními parametry a rozměry antén umožňují vytvářet rozsáhlé systémy s desítkami až stovkami čtecích míst s minimalizací kabeláže. Čtecí zóny mohou být díky rozměrům antén optimálně uzpůsobeny dané situaci a instalace může být téměř neviditelná a elegantní.

Tento projekt byl realizován za finanční podpory z prostředků státního rozpočtu prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu.

Na bližší informace k vývoji RFID čtečky jsme se zeptali pana Ing. Miroslava Pípala, jednatele společnosti Barco.

Z jakého důvodu se společnost Barco rozhodla pro vývoj vlastní RFID čtečky?
Současné RFID UHF snímače jsou poměrně rozměrné, drahé a vyžadují externí napájecí zdroj. K tomu navíc umožňují připojit malý počet antén. To je překážkou pro aplikace, kdy je nutno číst tagy z desítek či stovek čtecích zón a rovněž pro aplikace v interiéru, kde z estetických či bezpečnostních důvodů není možné nechat volně nadbytečnou kabeláž.

V čem se tedy tato čtečka odlišuje oproti dostupným řešením na trhu?
Čtečka je optimalizovaná pro vytváření rozsáhlých sítí s mnoha čtecími body s minimalizací kabeláže a bezdrátovým přenosem dat přes standardní WiFi síť. Antény respektují požadované rozměry čtecí zóny a jsou velmi tenké, což umožňuje instalaci ve stísněných prostorách. RFID snímač má vestavěný zdroj a tudíž není potřeba napájecí adaptér, který bývá často komplikací při instalaci.

Můžete nám přiblížit, kdy bude čtečka komerčně dostupná?
V současné době hledáme partnery a investory pro komerční spuštění výroby, proto o konkrétním termínu nelze ještě s určitostí hovořit. Věříme, že si náš produkt díky svým „niche“ parametrům získá jak potenciální partnery, tak i spokojené zákazníky u nás i ve světě.







Kontakt:

Tomáš Kubíček
Marketing Manager
tkubicek@barco.cz
+420777333298
+420572520038


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 26. 7. 2010 13:23
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Barco, s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Společnost Barco je poskytovatelem IT řešení a systémů pro řízení podnikových procesů, logistiky, skladů a výroby využívající čárové kódy, RFID, bezdrátové WiFi sítě a mobilní bezdrátové technologie pro sběr a přenos dat. Specializuje se na oblast řízení skladů s využitím mobilních terminálů a bezdrátové infrastruktury. Vlajkovým produktem společnosti Barco je systém SmartStock.WMS pro on-line řízení skladů.


Barco je významným českým distributorem bezdrátových sítí, broadband technologií a zařízení pro bezdrátovou komunikaci. Barco dodává řešení přenosových, přístupových a vysokokapacitních páteřních sítí pro telekomunikační sektor / ISP. Produktové portfolio je vhodné pro širokou řadu aplikací, především pro potřeby telekomunikačních operátorů, poskytovatelů komunikačních a internetových služeb. Barco je distributorem vedoucích světových výrobců bezdrátových technologií pro pásma 2,4GHz / 3,5GHz / 5GHz dle standardu WiFi / Wimax.


Barco zastupuje společnosti Trango Broadband pro střední a východní Evropu, Redline Communications, Colubris, Proxim, Nomadix, Radiowaves, Zebra, Datalogic, Argox, Motorola (Symbol), Unitech, Alien Technology, Seagull Scientific.


Základní kapitál společnosti je 20 000 000 Kč. Prostřednictvím své pobočky je společnost Barco aktivní také na Slovensku. Společnost má certifikát ISO9001:2001.

www.barco.cz
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.