Návrhář, výtvarník a filmař Hussein Chalayan nastoupil na místo kreativního ředitele společnosti PUMA® | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Návrhář, výtvarník a filmař Hussein Chalayan nastoupil na místo kreativního ředitele společnosti PUMA®


PUMA získala většinový podíl ve společnosti Hussein Chalayan

Paříž 29. února 2008 – Sportovní lifestylová společnost PUMA® dnes oznámila, že Husseina Chalayana, světového návrháře, výtvarníka a filmaře, s okamžitou platností jmenovala svým kreativním ředitelem. Hussein Chalayan bude odpovídat za návrh, tvorbu a rozvoj sportovních lifestylových kolekcí této značky. PUMA® rovněž získala většinový podíl v Chalayanově londýnské módní firmě a značce Hussein Chalayan. Prostřednictvím tohoto dlouhodobého partnerství se společností PUMA® získá společnost Chalayan příležitost pro rozvoj svých ready-to-wear kolekcí.

„Hussein Chalayan je prověřeným vizionářem v oboru módy, designu a výtvarného umění. Ve funkci kreativního ředitele naší sportovní módy přinese Chalayan do společnosti PUMA® nové technologické postupy, progresivní design a provokativní pohled,“ uvedl Jochen Zeitz, předseda představenstva a generální ředitel společnosti PUMA®. „Akvizice většinového podílu ve značce Hussein Chalayan umožňuje společnosti PUMA® vstoupit do nového prostoru, rozšířit působnost a stát se nejžádanější sportovní lifestylovou společností na světě.“

Ve funkci kreativního ředitele, se sídlem v Londýně, bude Chalayan odpovídat za veškeré tvůrčí směřování sportovních lifestylových kolekcí PUMA® a bude se zabývat všemi produktovými kategoriemi, včetně obuvi, oděvů a doplňků. Chalayan bude úzce spolupracovat se všemi příslušnými návrhářskými týmy PUMA® po celém světě. PUMA® pomůže Chalayanovi k celosvětovému růstu jeho značky s využitím vedení, zdrojů a infrastruktury PPR, mateřské společnosti PUMA®. Značce Hussein Chalayan pak PUMA® umožní lepší rozvoj v retailovém prostředí. Chalayanův vliv se poprvé projeví v kolekcích pro podzim 2009.

„Cítím, že spolupráce se společností PUMA®, a to jak na sportovně-módní, tak i na lifestylové řadě PUMA® v roli kreativního ředitele, jakož i na stávající značce Chalayan, je revolučním modelem partnerství,“ uvedl Hussein Chalayan. „Spojením infrastruktury a technologické platformy PUMA® s možnostmi společnosti PPR budeme schopni uskutečňovat experimentální myšlenky u kolekcí PUMA® i Chalayan. Doufejme, že si lidé budou moci skutečně koupit opravdové výrobky, které vzniknou z našeho snažení, a nebudou si je pouze prohlížet na přehlídkách a jiných akcích.“

Spolupráce bude klást důraz na módně progresivnější kolekce PUMA® ve snaze dosáhnout růstu ve funkčních kategoriích fotbalu, motoristického sportu, běhu a jachtingu. Značka Hussein Chalayan se stane součástí skupiny PUMA®, která zastřešuje sportovní lifestylovou značku PUMA® a outdoorovou lifestylovou značku Tretorn, kterou PUMA® získala v roce 2001.

Hussein Chalayan se narodil na Kypru a mládí prožil v jeho severní, turecké části. S vyznamenáním absolvoval uměleckou školu Central Saint Martins v oboru móda. Za své inovativní kolekce a funkční módní tvorbu byl dvakrát vyhlášen „Britským návrhářem roku“. Chalayan je proslulý posouváním hranic módy prostřednictvím technologie a jeho talent zdaleka přesahuje oblast módy: mnohé jeho výtvory jsou považovány za umělecká díla. V roce 2003 režíroval svůj první krátký film Place to Passage, který se promítal v centru Truman Brewery v Londýně. V natáčení pokračoval filmy jako Absent Presencei a Compassion Fatigue. S druhým ze zmíněných filmů Hussein Chalayan reprezentoval Turecko na 51. bienále v Benátkách v roce 2005.

Jako výtvarník, návrhář a filmař má Chalayan velmi rád kulturu a život. Inspiraci čerpá z filozofie, architektury a antropologie. Více o Husseinu Chalayanovi, jeho umělecké tvorbě, kolekcích a životních inspiracích najdete na www.husseinchalayan.com.

###

PUMA® je globální sportovní značka, která úspěšně slučuje vlivy z oblasti sportu, životního stylu a módy. Jedinečná perspektiva společnosti PUMA®, spolu s využitím technických inovací a revolučního designu, vede k nečekaným výsledkům v oblasti stylové sportovní obuvi, oděvů a doplňků. Společnost PUMA® byla založena v roce 1948 v německém Herzogenaurachu a dodává své výrobky do více než 80 zemí světa.
Další informace najdete na www.puma.com.








Kontakt:

Jana Rumlová
Account Manager
jana@gsma.cz
+420 775 556 508
+420 272 911 403


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 1. 3. 2008 14:48
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: Weber Shandwick (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
maXmedia - PR agentura
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.