Karta pomoci i u lékařů | Tiskovky.info

Karta pomoci i u lékařů

Nadační fond Firm4y – Senior nabízí všem praktickým lékařům a ošetřovatelům možnost zapojení se do celonárodního projektu Karta pomoci, který je určen široké veřejnosti od 15-ti let a klientům všech zdravotních pojišťoven.

Kartička slouží výhradně pro potřeby pracovníků záchranného integrovaného systému (lékaři, hasiči, policisté) v případě krizové situace, kdy může dojít k ohrožení života nebo zdraví pacienta. Ať už se jedná dopravní nehodu, úraz, kolaps, neschopnost komunikace atd. Nejedná se tudíž o přehledy vykázané péče či plateb za různé úkony, ale jde především o stručnou a snadno dostupnou informaci v případě nouze.

Vkládání záznamů je plně v režii uživatele systému Karty pomoci a je na jeho rozhodnutí zda požádá o pomoc svého ošetřujícího lékaře. Důvodem této žádosti může být vysoký věk pacienta, chybějící připojení k internetu ap. Vše se odehrává po vzájemné domluvě mezi lékařem a pacientem. Systém Karta pomoci nenutí lékaře vkládat rozsáhlá data o pacientovi, pouze nezbytně nutné údaje důležité v případě primární záchrany jeho života. Lékařům je tato činnost nad rámec jejich povinností při již tak obsáhlé administrativě finančně nadstandardně kompenzována a mají navíc možnost získat vybavení kanceláře v podobě mobilního telefonu a notebooku. Registrace Karty pomoci je velice jednoduchá a zabere maximálně 5 minut. Pro pacienta má tato spolupráce význam jak zdravotní tak i ekonomický, kdy může s Kartou pomoci využívat různé slevy a bonusy u obchodních partnerů a tím zlepšit svou finanční situaci. Lékaři, kteří mají zájem o spolupráci je určena adresa karta-pomoci@nf-senior.cz
Výtěžek z celého projektu je určen na podporu aktivního života seniorů.

Klára Jílková
předseda představenstva
nf-senior@email.cz

Vydáno: 14. 3. 2010 18:03
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: Nadační fond Firm4y - Senior (ověřený zdroj [?])
Pomáhá seniorům v sociální, zdravotní a vzdělávací oblasti a je jejich partnerem na cestě k důstojnému stáří.