VYŠEHRANÍ USTÁLO ZMĚNY A ZŮSTÁVÁ NA SCÉNĚ PRAŽSKÉHO KULTURNÍHO DĚNÍ. | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


VYŠEHRANÍ USTÁLO ZMĚNY A ZŮSTÁVÁ NA SCÉNĚ PRAŽSKÉHO KULTURNÍHO DĚNÍ.


Sametová revoluce na 16. ročníku Vyšehraní 2019 !!! Festivalový divadelní soubor „Jedeme k vám“ uvádí k 30. výročí Sametové revoluce opakovaně představení s názvem „vévévé.československo.cs“ Právě tak sametově se multižánrový festival divadla a hudby Vyšehraní stěhuje z Vyšehradu na Žižkov! Od 25.dubna do 14.června 2019 je festival připraven na nové adrese: Žižkostel, Náměstí Barikád 1, Praha 3.

Hlavní program Vyšehraní 2019 začíná 12.5. v 17.00 benefičním koncertem Tomáš Berka /1968-2018/
Na svého kolegu přijdou zavzpomínat
Vokobere - Jiří Vondráček, Petr Kocman,
Ivan Hlas trio, Lenka Slabá, Karel Macálka,
Pavel Fischer, Petr Kadlček a Natural a Corpus Delicti a další.
V dlouhodobém programu se na diváky se těší
Michal Prokop, Diva Baara, Yellow Sisters, Luboš Andršt, Luboš Pospíšil, Peter Lipa Band, Bára Hrzánová, Epydemye, Pětník, Lenka Slabá, Petr Kocman, Helena Maršálková, Marcela Voborská, Dušan Vančura, Oskar Petr, Linda Finková, Slávek Janoušek, Martina Trchová, Mário Bihári,Václav Koubek a mnoho dalších..

Program je připravený napříč žánry. Zahrnuje prvky folk&country, etna, rockové hudby i jazzu. 16. ročník s podtitulem „On the road“ přináší řadu koncertů a divadel pro děti i dospělé.

Ve spolupraci s Nadací Jedličkova ústavu vzniklo představení „ Díky, Rudolfe…“ k 150. výročí narození MUDr. Rudolfa Jedličky, zakladatele Jedličkova ústavu. Toto krásné představení je vhodné pro větší děti i pro dospělé.
I doprovodný program je velmi pestrý.
Na dopoledne je připraveno 58 didaktických divadelních představení pro děti a mládež od mateřských až po střední školy.
Pro mimopražské školy je připraven výlet na Vítkov s interaktivní hrou a kvizem „Praha“.Vyšehraní též oslaví Den dětí bohatým programem.

Festival je multižánrový s bezbarierovým přístupem.Disponuje vlastním občerstvením i pro vegany a bezlepkové staravování. Akce je určena všem věkovým kategoriím i všem sociálním skupinám obyvatel, čemuž odpovídají i ceny vstupenek. Vše najdete na www.vysehrani.cz








Kontakt:

Martina Kotrčová
ředitelka a dramaturg festivalu Vyšehraní
vysehrani@volny.cz
www.vysehrani.cz
775 300 724


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 5. 4. 2019 16:34
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Vyšehraní -festival divadla a hudby (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Multižánrový festival divadla a hudby se stěhuje z Vyšehradu na Žižkov. Adresa Žižkostel,nám. Barikád 1. Program je připravený napříč žánry . Pohybujeme se v rozmezí od country hudby až k jazzu. 16. ročník též přináší řadu divadel pro děti i dospělé. Těší se na vás Ivan Hlas, Helena Maršálková, Marcela Voborská, Dušan Vančura, Michal Prokop, Peter Lipa, Epydemye,Linda Finková, Lenka Slabá , Petr Kocman, Slávek Janoušek, Bára Hrzánová, Martina Trchová a mnoho dalších. Dětská představení začínají 25.4.2019 a končí 14.6.2019, hlavní program je od 12.5.2019 do 2.6.2019.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.