Den otevřených dveří v cementárně Radotín přilákal rekordní počet návštěvníků | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Den otevřených dveří v cementárně Radotín přilákal rekordní počet návštěvníků


V sobotu 24. září 2016 uspořádala společnost Českomoravský cement, a.s., v závodě v Radotíně Den otevřených dveří. Tato tradiční akce připomíná významné výročí 55 let od zahájení provozu cementárny v Radotíně a také 145 let výroby cementu v Praze. Letošní Den otevřených dveří přilákal více než 1400 návštěvníků, což je dosavadní rekord.

Den otevřených dveří probíhal za plného provozu a návštěvníci tak měli možnost si postupně prohlédnout jednotlivé výrobní procesy. U jednotlivých technologických částí výroby cementu byly umístěny informační stánky, kde seznamovali zaměstnanci cementárny návštěvníky s jednotlivými procesy. Návštěvníci se mohli po cementárně pohybovat pěšky po vyznačené prohlídkové trase, nebo mohli využít projížďku turistickým vláčkem. Pro dospělé i děti byl připraven naučný i zábavný program. V tzv. „dětském ráji“ bylo k dispozici množství atrakcí, jako skákací hrady, lezecké centrum, malování na obličej, malování na kameny a to vše doplněné zábavnou soutěží pro děti o lákavé ceny. Zpestřením programu bylo i stanoviště Městské policie s ukázkou výcviku služebních koní a techniky, stejně tak jako výstava nerostů či fotografií a filmu o historii výroby cementu v Praze. Návštěvníci Dne otevřených dveří získali od cementárny praktické dárky a na závěr akce měli možnost vyhrát v soutěži jednu z 10 hodnotných cen.

„Den otevřených dveří, který připravujeme vždy jednou za pět let již od roku 1991, jistě naplnil svůj hlavní cíl. Především se širší veřejnost z okolí cementárny seznámila s historií i současností výroby cementu v Radotíně. Prezentovali jsme investice a opatření, které dělá cementárna proto, aby byl vliv výrobní činnosti na okolní prostředí co nejnižší. Mimořádně kladně hodnotím velkou účast dětí, které si při návštěvě našeho závodu vytvářejí povědomí o tom, co cementárna představuje.“ zhodnotil akci ředitel Závodu Radotín, Ing. Ladislav Damašek.







Kontakt:

Lukáš Volša
PR manager
lukas.volsa@cmcem.cz
www.cmcem.cz
420544122343


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 3. 10. 2016 8:10
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Českomoravský cement, a.s. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Cementárna Radotín je jedním ze tří závodů společnosti Českomoravský cement, a.s., největšího výrobce cementu v České republice. Společnost je součástí nadnárodní skupiny HeidelbergCement, která se řadí k předním výrobcům stavebních hmot ve světě.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.