V Brně vyšla první učebnice angličtiny pro vinaře a milovníky vína | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


V Brně vyšla první učebnice angličtiny pro vinaře a milovníky vína


Je přehledná, barevná a hlavně jedinečná. Kolektiv autorů v čele s profesionálním vinařem Mikem Mazeym vytvořil interaktivní publikaci s názvem English for Wine Professionals & Wine Lovers, která je vůbec první komplexní učebnicí angličtiny s vinařskou tematikou na světě.

Na začátku byly kurzy angličtiny pro vinaře. Pořádala je majitelka jedné z brněnských jazykových škol Pavlína Megová, která si na pomoc přizvala Australana Mika Mazeyho. „Všimla jsem si, že místní vinaři a další lidé zabývající se vínem mají problémy s angličtinou v jejich oboru,“ vzpomíná Megová jakožto autorka celého nápadu.
Lekce v jazykové škole navštěvovali studenti vinařských škol, someliéři, ale také majitelé restaurací, prodejci z vinoték nebo provozovatelé cestovních kanceláří. „Učili se například, co říkat při degustaci, jak vína prezentovat a samozřejmě si rozšiřovali potřebnou slovní zásobu,“ přibližuje vydavatelka a spolutvůrkyně knihy.
Učebnice Wine Words vznikala pod rukama Mikea Mazeyho a jeho týmu tři roky. Vystudovaný enolog při tom spolupracoval se čtyřiceti předními světovými producenty z šestnácti zemí, s osmi držiteli prestižního titulu Master of Wine a s mnoha dalšími odborníky, kteří se podílejí na procesu výroby vína.
Na univerzitní lavice i do domácích knihoven
Unikátní učebnice Wine Words je určená všem, kteří chtějí umět mluvit anglicky o víně: studentům, profesionálům a milovníkům tohoto lahodného moku z vinné révy. „Jsme první na světě, kteří vytvořili takovou učebnici. Vzhledem k výlučnému použití anglického jazyka nestavíme jejímu šíření žádné hranice,“ uvedla Megová s tím, že učebnice má ambice sloužit jako výukový materiál na univerzitách v tuzemsku i v zahraničí.
K tomu by mohla dopomoci i pozitivní kritika celosvětově známé kritičky vína, novinářky a autorky literatury o víně Jancis Robinson. Ta o knize řekla: „Je to jedinečná publikace, která zaujímá výsadní postavení na trhu knih s vinařskou tematikou. Zároveň oslovuje velmi široké publikem, je nesmírně zajímavá a pro mnohé čtenáře by mohla otevřít dveře do světa vína.“
Doplňková videa na webu
Učebnice, vydaná loni v listopadu, se dělí do dvou částí. První mapuje proces zpracování od sazenice vinné révy až po víno ve sklenici. Druhá část kategorizuje vína od šumivých po fortifikovaná a prezentuje odbornou terminologii na základě rozhovorů s předními představiteli mezinárodního vinařského světa. Celou knihu doprovází více než sto výukových videí, dostupných na webových stránkách www.winewordsthebook.com. Právě tam a na Amazonu je v tuto chvíli možné si anglickou učebnici zakoupit.








Kontakt:

Eva Fruhwirtová
senior manager
info@commservis.com
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 26. 1. 2016 11:48
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.