Dny otevřených dveří na PV a VTP Roztoky | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Dny otevřených dveří na PV a VTP Roztoky


Ve dnech 26. - 28. 5. 2015 probíhaly na Parku vědy Roztoky dny otevřených dveří. Pro návštěvníky z řad odborné i laické veřejnosti byl připraven program, který byl rozdělen do několika částí.

V úvodní fázi došlo k představení projektu a záměru výstavby Parku vědy. Navazovala prohlídka technických prostor suterénu budovy. Návštěvníci měli možnost dozvědět se, jak funguje princip vytápění a chlazení objektu s využitím geotermálních vrtů a odpadního tepla systému VRV. Nahlédli jsme do elektrorozvodny a do strojovny chlazení, kde pracovníci Parku vědy odpovídali na dotazy týkající se využití chladící vody pro technologie. Dále bylo představeno požární zabezpečení budovy a statika stavby včetně zakládání – i v tomto směru se diskutovalo v zázemí budovy.
Druhá část programu začínala přesunem do těžkých laboratoří, kde se skupiny ujali pracovníci výzkumné části Eaton Hydraulika a popularizující formou představili technicky složitá zařízení, na kterých už začínají probíhat testy. Popsali způsob fungování hydraulických motorů, čerpadel, ventilů a celkových hydraulických systému – všechny tyto komponenty a systémy lze otestovat u nás na Parku vědy.
Po prohlídce těžkých laboratoří prohlídka pokračovala v laboratořích lehkých, kde se vědci věnují oblasti elektrotechniky, konkrétně bezpečnosti elektrických systémů a průmyslové automatizaci; například navrhují jističe do rozvaděčů tak, aby byly zcela bezpečné z hlediska indikace ztráty odporu.
Co se týče průmyslové automatizace, navrhují se zde řídící desky, které dávají pokyny pro stykače, jističe a další koncové prvky. Vyvíjejí se zde např. řídící prvky, které lze využít např. v rozvaděčích pro měření a regulaci.
Program dnu otevřených dveří byl zakončen diskusní částí s občerstvením na terase kantýny ve
2. patře objektu.
Atmosféra dnů otevřených dveří byla příjemná a v závěru doslova vřelá. Účastníci z řad odborné veřejnosti ocenili kvalitu prostor určených pro specializovaná vědecká pracoviště, úroveň použitých technologií zejména s ohledem k úspoře energií a životnímu prostředí a kvalitu detailního provedení stavby vůbec. Laická veřejnost se soustředila spíše na předmět vědeckých zkoumání v budově a ocenila, že bezpečnost a ohleduplnost projektů vůči svému okolí jsou vždy na prvním místě. V akcích popularizujících činnost vědeckotechnických parků v Roztokách budeme nadále pokračovat, v plánu jsou například další Dny otevřených dveří, a to na podzim tohoto roku.
Odborné veřejnosti byly v závěru prezentovány připravované budoucí projekty – VTP Žalov a Buštěhrad. Se zástupci subjektů státních institucí a organizací, soukromého sektoru a státní správy byly diskutovány možnosti spolupráce a podpory při realizaci nových parků.








Kontakt:

Petra Holá
Specialista marketingu
holla@trigema.cz
736524650
227355244


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 18. 6. 2015 13:41
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Trigema a.s. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Holding společností se zaměřením na stavební výrobu, development, správu nemovitostí a facility management, kongresovou turistiku a cestovní ruch.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.