Línek opět vede KDU-ČSL v Pardubickém kraji | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Línek opět vede KDU-ČSL v Pardubickém kraji


Litomyšl – V sobotu proběhla ve společenském sále Lidového domu v Litomyšli Krajská konference KDU-ČSL Pardubického kraje. 62 lidoveckých delegátů volilo po dvou letech vedení krajské organizace. Předsedou se jednoznačně stal současný místopředseda KDU-ČSL a vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek. Místopředsedy byli zvoleni předseda OV KDU-ČSL Ústí nad Orlicí Petr Čada, krajský radní Pavel Šotola a starosta Litomyšle Radomil Kašpar.

„Podrobně jsme hodnotili naše působení ve vládě, ale i v krajské koalici. Diskutovali jsme změny v krajském zdravotnictví, či financování sociální péče a skloňovaná byla i realizace R35 a přivaděčů,“ shrnuje hlavní věcná témata předseda Línek.

Dále se skoro celodenní setkání neslo nejen ve znamení voleb, jednotlivých zpráv a diskuze, ale také návštěv významných hostů. Jednání postupně navštívili místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek, europoslanec Tomáš Zdechovský, místopředsedkyně senátu Miluše Horská, ministr zemědělství Marian Jurečka, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jiří Mihola a místopředseda vlády předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Mezi řádnými delegáty byli předseda senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí Petr Šilar, poslanec PS Parlamentu ČR Jiří Junek a předsedkyně Sdružení žen KDU-ČSL Zdeňka Kumstýřová. Nechyběli ani zástupci dvou mládežnických organizací – Mladí křesťanští demokraté a Mladí lidovci.

„Nikdo z nás by před 2 lety neodhadl, že se KDU-ČSL jednoznačně vrátí do sněmovny, získá 3 mandáty v eurovolbách a výrazně uspěje v senátních a komunálních volbách 2014. Pardubický kraj a jeho představitelé na tom mají výrazný podíl," uvedl při svém vystoupení Radomil Kašpar, který byl krajským předsedou KDU-ČSL právě v tomto období.

Čestnými hosty byly také Marie Kyselová ze Slatiňan, Marie Soukalová z Proseče a Marie Tesařová z České Třebové. Společně s Věrou Novotnou z Pardubic obdržely ocenění čestné členství za dlouholetou aktivní činnost v ČSL a KDU-ČSL.

Sobotní jednání bylo poslední před blížícím se sjezdem ve Zlíně a završilo tak více jak čtyřměsíční maraton setkání křesťanských demokratů na výročních členských schůzích a okresních konferencích.

Konference podpořila na pozice předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka, 1. místopředsedy Mariana Jurečku, místopředsedy Tomáše Zdechovského a člena Celostátního výboru KDU-ČSL Radomila Kašpara.

Krajská organizace KDU-ČSL Pardubického kraje patří k nejúspěšnějším v rámci KDU-ČSL a je nejpočetnější z českých krajů. Senátor Petr Šilar je předsedou senátorského klubu. V krajském zastupitelstvu působí 1. náměstek hejtmana Roman Línek, radní Pavel Šotola a zastupitelé Radomil Kašpar a Petr Šilar. Lidovci mají významné zastoupení v komunální politice – v kraji mají 23 starostů, 23 místostarostů a 27 radních. Ve 117-ti místních organizacích KDU-ČSL působí 2308 členů.
„Naše hlavní výzvy do příštích let musí být úspěšné pokračování projektu KOALICE PRO PARDUBICE a KOALICE PRO PARDUBICKÝ KRAJ - a chuť nás i našich partnerů volby vyhrát. Stejně jako obhájit senátorský post na Ústeckoorlicku a Pardubicku, kde podporujeme nestranickou senátorku Miluši Horskou. A v neposlední řadě musíme umět využít nový zájem o členství v KDU-ČSL a to zejména z řad mladých lidí. Spolu s nimi chceme pracovat na tom, aby strana nejen voličsky bodovala, ale hlavně aby byla užitečnou klidnou sílou, která dobře hájí zájmy obyvatel našeho kraje,“ uzavřel v závěrečném slovu konferenci krajský předseda a vicehejtman Roman Línek.








Kontakt:

Marta Kašparová
senior manager
info@commservis.com
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 18. 5. 2015 13:00
Kategorie: Politika
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.