V MHD startuje unikátní projekt s názvem JAK NESELHAT JAKO RODIČ | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


V MHD startuje unikátní projekt s názvem JAK NESELHAT JAKO RODIČ


Česká republika (31. 3. 2015) – (Ne)Gramotný rodič aneb Jak neselhat jako rodič to je název projektu, který má za úkol vzdělávat rodiče. Upozorňovat, kterých výchovným omylů a chyb se mohou v přístupu ke svým dětem dopouštět. Autorka projektu Lucie Königová se v něm zaměřuje především na prevenci a hledání příčin, které vedou k tomu, že v dnešní době mnoho dospělých lidí trpí nespokojeností a depresemi. Řešení pak hledají v konzumaci medikamentů nebo se stávají klienty různých poraden.

Celý projekt je souhrnem konkrétních principů, omylů, praktických nástrojů a metod, technik a poznatků, které jsou prověřeny praxí. „Je skvělé, že se prostřednictvím společnosti BUS TV dostává tento projekt na obrazovky do městské hromadné dopravy,“ říká autorka projektu Lucie Königová a doplňuje: „Lidé obecně přebírají a automaticky kopírují vzorce chování, které do sebe nasály jako děti od svých rodičů. Je třeba, aby si dnešní rodiče uvědomovali, že doba se mění a musí se změnit i vzorce našeho chování, neboť svým přístupem a chováním rodič zásadně ovlivňuje budoucí úspěchy nebo životní tragédie svých dětí.“

Problematice rodičovské výchovy se všeobecně věnuje málo pozornosti. Předpokládá se, že rodičovství je přirozená věc a není třeba se jí učit a přitom má rodičovská negramotnost fatální následky na další generaci a tím i na celou společnost. „Jedině osvěta široké populace může vést ke změně chování. Proto se naše společnost rozhodla pro podporu tohoto zajímavého projektu,“ vysvětluje propojení (Ne)gramotného rodiče a obrazovek v MHD Richard Prajsler, majitel společnosti BUS TV.

Se základními principy rodičovské gramotnosti se může od dubna setkat každý, kdo pojede městskou hromadnou dopravou. „Zařazení vzdělávacích spotů o správné výchově na obrazovky MHD je určitě výborný nápad. Při cestě vozy MHD mají cestující čas nejen na to, aby konkrétní radu přijali, ale mají čas popřemýšlet i o případných změnách svého chování,“ říká Tomáš Pelikán, ředitel Dopravního podniku města Pardubice. Každých 14 dní bude pro cestující připraven nový spot, který rodičům poradí, jak ze svých dětí vychovat zdravě sebevědomé a úspěšné osobnosti, které se umí prosadit, vědí, co je baví a jaký je jejich smysl života.








Kontakt:

Marta Kašparová
senior manager
info@commservis.com
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 31. 3. 2015 11:30
Kategorie: Doprava
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.