Studenti a lékaři představí výsledky unikátní robotické rehabilitace | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Studenti a lékaři představí výsledky unikátní robotické rehabilitace


Pardubice – V pondělí 23. března v 11 hodin se uskuteční na pardubické střední průmyslové elektrotechnické škole (Karla IV. 13, 531 69 Pardubice) představení nových projektů v oblasti robotické rehabilitace a také praktická ukázka této metody, která pomáhá pacientům s nemocemi pohybového ústrojí, lidem po úrazu nebo mozkové mrtvici.

Setkání se budou účastnit zástupci a žáci školy, ředitel Hamzovi léčebny Václav Volejník, u nichž probíhala klinická studie na deseti pacientech. „Další z hostů bude europoslanec Tomáš Zdechovský, který daroval jeden z kinectů Hamzově léčebně a který s námi od počátku spolupracuje. Pozván je také odborný poradce Jan Charvát,“ popisuje učitel Pavel Čáp, který se studenty pracuje na vývoji robotických pomůcek pro rehabilitaci.
Vloni představili a otestovali novinku. Ta funguje tak, že pacient pomocí pohybu ruky ovládá robotickou kouli, kinect snímá jeho pohyby a senzor vyhodnocuje, zda se na rehabilitaci soustředí. Pacient se může léčit doma, protože data o rehabilitaci se ukládají, a svému lékaři jen dodá výsledky. „Tyto nové pomůcky se už používají při léčbě pacientů, kteří mají problém s pohybovým ústrojím. Výsledky jsou velmi zajímavé. Hravou formou dochází k rehabilitaci. Nápad studentů, který vznikl na pardubické škole, se postupně dostává do medicíny a bude pomáhat lidem,“ oceňuje práci studentů a učitelů europoslanec Zdechovský, který stál na počátku vývoje v této oblasti.

Program
11:00 Představení jednotlivých spoluautorů projektu.
11:15 Praktická ukázka rehabilitace s komentářem odborníků.
11:25 Zhodnocení projektu a klinické studie. Vize do budoucna.
11:35 Ukázky nových projektů z oblasti alternativních zdrojů.
11:45 Možnost dotazů, rozloučení.









Kontakt:

Eva Fruhwirtová
senior manager
info@commservis.com
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 20. 3. 2015 10:50
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.