Na pomoc českým dětem v Norsku se za deset dní vybralo čtvrt milionu | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Na pomoc českým dětem v Norsku se za deset dní vybralo čtvrt milionu


Brusel/Praha – Ve finanční sbírce na advokáty pro paní Evu Michalákovou, které byly v Norsku odebrány její děti, se za deset dní vybralo čtvrt milionů korun. Do sbírky, kterou iniciovali poslanci Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a Petr Mach (Svobodní), přispělo již několik stovek lidí. Současný výsledek sbírky europoslance příjemně překvapil.

„Sbírka je určena na právní pomoc paní Evě Michalákové, která je v Norsku velmi nákladná. Věříme, že se nám pomocí právních prostředků i pomocí diplomacie podaří dostat děti zpátky do České republiky,“ zdůraznil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).
„Solidarita lidí mě velmi příjemně překvapila. Přál bych si, aby norské úřady skutečně jednali v zájmu rodiny a případ byl co nejrychleji vyřešen,“ komentoval výsledek sbírky Petr Mach (Svobodní). Ten vedle sbírky také organizuje podpisové akce po celé České republice, kde bylo sebráno již několik tisíc podpisů.

Europoslanci začali podepisovat otevřený dopis norským poslancům
Minulý týden začali poslanci Evropského parlamentu podepisovat otevřený dopis norským úřadům. Europoslanci jsou silně znepokojeni případem paní Evy Michalákové, jejíž děti byly v Norsku odebrány úřady na základě nepodložených obvinění ze zneužívání. Dopis již podepsalo přes čtyřicet europoslanců.
„Za největší pochybení norský úřadů považujeme fakt, že bratři jsou vychováváni samostatně, každý v jiné rodině. Mohou se vidět jednou za měsíc. Jejich matka je může vidět pouze dvakrát ročně pouhé dvě hodiny. Proto jsme připravili otevřený dopis pro norské úřady a budeme žádat vysvětlení a nápravu,“ vysvětluje Zdechovský.
Autorem dopisu je Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), Kateřina Konečná (KSČM), Petr Mach (Strana svobodných občanů) a slovenský europoslanec Branislav Škripek. Pod dopis se již podepsali z českých europoslanců například Jan Zahradil a Evžen Tošenovský (oba ODS), Olga Sehnalová, Pavel Poc a Miroslav Poche (všichni z ČSSD), Pavel Svoboda a Michaela Šojdrová (oba KDU-ČSL), Jiří Pospíšil (TOP 09) a Stanislav Polčák (STAN). Dopis podepsala také většina slovenských europoslanců, němečtí, italští, španělští, polští nebo rakouští europoslanci.









Kontakt:

Eva Fruhwirtová
senior manager
info@commservis.com
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 20. 11. 2014 17:19
Kategorie: Zahraniční
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.