Evropský parlament schválil novou Evropskou komisi | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Evropský parlament schválil novou Evropskou komisi


STÁHNOUT nov (maximální velikost 0,5 MB)

Brusel/Štrasburk - Během středy 22. října byla Evropským parlamentem ve Štrasburku schválena nová Evropská komise. Každý z dvaceti osmi nových komisařů pod vedením předsedy Jean-Claud Junckera během uplynulého měsíce předstoupil před poslanecké výbory, aby prokázal svoji způsobilost vést svěřený rezort. Česká eurokomisařka Věra Jourová bude mít na starosti portfolio Spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů.

„Věřím, že nová komise bude silná a stabilní. Já i moji kolegové z Evropského parlamentu jsme si dali hodně záležet na tom, aby novými eurokomisaři byli skutečně kompetentní lidé," říká český europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský. Po několika slyšeních totiž panovaly určité pochyby ohledně schopností některých budoucích eurokomisařů vést svěřené rezorty.
„Například Alenka Bratušek, jež byla nominována Slovinskem, parlamentní výbory o svých schopnostech vést rezort energetiky úplně nepřesvědčila. Sama nakonec odstoupila a Slovinsko místo ní nominovalo Violetu Bulc," shrnul průběh slyšení nových komisařů Zdechovský.

Po odstoupení Bratušek také nastalo v Evropské komisi dílčí přerozdělování jednotlivých portfolií. Energetiku tak bude mít na starosti Slovák Maroš Štefčovič a nová slovinská kandidátka Violeta Bulc se ujme rezortu dopravy. Na poslední chvíli se předseda komise Junkcer také rozhodl udělat několik dílčích změn před definitivním schválením komise. „Mezi dnešní hlavní změny patří to, že rezort Franse Timmermanse se rozroste o "udržitelný rozvoj" a nově připadne "občanství" Dmitrisi Avramopoulosovi, které původně patřilo pod kompetence Tibora Navracsicse," doplnil po schválení komise europoslanec Zdechovský.

Schválením komise demonstruje Evropská unie jednotu
Schválení Evropské komise je důležitým prvkem v prezentování jednoty Evropské unie a Evropského parlamentu. „V současné době, kdy čelíme bezpečnostním hrozbám ze strany Ruské federace a Islámského státu v Sýrii, je důležité ukázat světu naše odhodlání stát při sobě prosazovat při prosazování společných hodnot," dodal Zdechovský.








Kontakt:

Eva Fruhwirtová
senior manager
info@commservis.com
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 22. 10. 2014 17:59
Kategorie: Zahraniční
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.