Zdechovský: Pátý blok v Dukovanech je pro region i Českou republiku zásadní | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Zdechovský: Pátý blok v Dukovanech je pro region i Českou republiku zásadní


STÁHNOUT IMG_2755.JPG (maximální velikost 0,5 MB)

Dukovany/Brusel – Europoslanec Tomáš Zdechovský se v pátek 3. října setkal s vedením Jaderné elektrárny Dukovany a předsedou Energetického Třebíčska Vítězslavem Jonášem. Řešili současný stav jaderné energetiky v Evropě a také otázku budoucnosti Dukovan a především výstavby pátého bloku.

„Jaderná elektrárna Dukovany zaměstnává tisíce lidí, region se maximálně přizpůsobil provozu elektrárny. Je nemyslitelné, aby tito lidé a firmy přišli o práci. Považuji za logické prodlužení životnosti stávajících bloků současně se zahájením výstavby pátého bloku,“ prohlásil europoslanec Zdechovský a dodává, že Jaderná elektrárna Dukovany patří k nejbezpečněji provozovaným elektrárnám na světě, což si Evropská unie dobře uvědomuje.
Do elektrárny má vstup 4 054 zaměstnanců, z toho je 2 921 zaměstnanců dodavatelských firem a 1 133 zaměstnanců ČEZ. Celkem se na provozu a nových investicích podílí 60 firem a 2 000 živnostníků.

EU schválila výstavbu jaderné elektrárny v Británii. Česko rozhodnutí podpořilo
Evropská unie schválila podporu Velké Británii ve výstavbě jaderné elektrárny Hinkley Point C. Ta by měla být uvedena do provozu v roce 2023 a měla by pokrýt zhruba 7 % britské energetické produkce. Británie požadovala po Evropské komisi udělení výjimky. Nová jaderná elektrárna bude totiž mít garantovanou cenu elektřiny. Právě z tohoto důvodu bylo zapotřebí schválení výstavby Evropskou komisí.
Energetické Třebíčsko a sdružení obcí ve 20 km pásu kolem Jaderné elektrárny Dukovany s názvem Energoregion 2020 podpořilo na jaře Velkou Británii u Evropské komise. Jsou si totiž vědomi, že v případě garantované výkupní ceny elektřiny bude Česká republika potřebovat udělení stejné výjimky od Evropské komise.









Kontakt:

Eva Fruhwirtová
senior manager
info@commservis.com
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 3. 10. 2014 14:53
Kategorie: Energetika a průmysl
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.