Na Polním dnu v Sedlici se představí zemědělské stroje v akci | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Na Polním dnu v Sedlici se představí zemědělské stroje v akci


Sedlice - Ve čtvrtek 2. října se v obci Sedlice u Blatné (na silnici Písek-Plzeň) uskuteční první ročník Polního dne s praktickými ukázkami zpracování půdy. Začátek je v 10.00. Návštěvníci uvidí v akci postřikovač, secí stroj, podrýváky, diskové podmítače a polní mulčovač.

„Utužená půda je v poslední době vážnou příčinou zhoršení úrodnosti půdy a její produkční schopnosti,“ zdůrazňuje aktuální problém Marek Valentíny, manažer výrobce zemědělských strojů Maschio Gaspardo, a dodává, že na Polním dnu si zemědělci budou moci vyzkoušet podrýváky, které pomáhají odstraňovat utužení půdy a tím ji vrací původní schopnost a kvalitu.


Vážným problémem českého zemědělství je utužená půda
K utužení půdy dochází především nevhodným používáním zemědělské techniky v nevhodném období. To pole zatěžuje a dochází k nežádoucímu utužení půdy. Často se pak stává, že se na polích vyskytují podmáčená místa, protože voda se kvůli velmi zhutněné vrstvě půdy nemůže vsáknout. To se samozřejmě negativně odráží na kvalitě půdy a následném výnosu komodit. „Chceme přímo v akci ukázat, jak stroje pracují a jaké jsou možnosti řešení či spíše boje s utuženou českou půdou,“ přibližuje Marek Valentíny.


Vstupné je zdarma. Pro návštěvníky je připraveno pohoštění. Akce proběhne za každého počasí.








Kontakt:

Eva Fruhwirtová
senior manager
info@commservis.com
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 18. 9. 2014 15:06
Kategorie: Zemědělství
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.