Češi stále neumí na dovolené odpočívat. Práci si vozí v hlavě s sebou | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Češi stále neumí na dovolené odpočívat. Práci si vozí v hlavě s sebou


Hradec Králové/Třebíč – Polovina letních prázdnin je za námi. Přesto, že by dovolená měla být regenerací nejen pro tělo, ale i pro hlavu, ukazuje se, že si Češi vozí práci na dovolenou v hlavě s sebou, a proto nedokážou kvalitně odpočívat. Tento jev potvrzují mentální trenéři z Hradce Králové a z Třebíče.

„Už čtvrtým rokem sledujeme v letní sezóně tento jev. Lidé se z dovolených vrací unavení a nervózní, protože se obávají toho, co všechno je v práci čeká, a také s pocitem, že návrat do práce bude po dovolené pořádná facka,“ popisuje mentální trenérka Eva Fruhwirtová z Třebíče.
Neschopnost odpočívat je pro organismus velmi závažný. Projevuje se špatným spaním, kolísavou náladou, nervozitou, špatnou soustředěností a také podrážděností. Lidé se snaží tyto stavy řešit návštěvou lékaře a léky. „U našich klientů se často setkávám s tím, že si myslí, že umí odpočívat a relaxovat. Po návratu z dovolené však zjišťujeme, že tomu tak není,“ popisuje Fruhwirtová a dodává, že řešením může být například mentální trénink.

Nová závislost – být stále online
V současné době mnohá povolání nejsou vázaná na pevnou pracovní dobu. Nepravidelný režim způsobuje, že člověk přestane rozlišovat mezi dobou na práci a na odpočinek. Tomuto stavu nepřispívají ani chytré telefony, protože díky e-mailům a připojení k internetu, si člověk bere práci s sebou na dovolenou do kapsy a do hlavy.
„Vznikají nové závislosti na sociálních sítích, na neustálé kontrole mailové schránky. Je to stejně nebezpečné jako jiné závislosti,“ říká Eva Fruhwirtová, která se s těmito případy setkává v neurolaboratoři Commservis v Třebíči.








Kontakt:

Eva Fruhwirtová
senior manager
info@commservis.com
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 4. 8. 2014 11:35
Kategorie: Společnost a životní styl
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.