Strabag trvá na korektnosti cenové nabídky na rekonstrukci Národního muzea | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Strabag trvá na korektnosti cenové nabídky na rekonstrukci Národního muzea


Společnost STRABAG si stojí za svými propočty, že je schopná provést rekonstrukci historické budovy Národního muzea v Praze za nabídnutou částku 1 miliardu a 115 milionů, aniž by to jakkoliv ohrozilo kvalitu či termíny opravy. Pro realizaci stavby počítá i s využitím zkušeností koncernu STRABAG a expertízy zahraničních odborníků.

Pokud jde o zkušenosti společnosti STRABAG a.s., ta působí na českém stavebním trhu od roku 1994 v segmentech dopravního, pozemního a inženýrského stavitelství, přičemž do portfolia zakázkové náplně pozemního stavitelství patří již řadu let i rekonstrukce památkově chráněných objektů a objektů, nacházejících se v Pražské památkové rezervaci UNESCO. Ve všech případech přistupuje STRABAG k opravám historických objektů citlivě při vědomí nutnosti ochránit a zachovat naše kulturní dědictví pro budoucí generace. Z nejznámějších rekonstrukcí, realizovaných v centru metropole, lze uvést např. MFC Palladium, Přístavbu kostela sv. Josefa, rekonstrukci Ehlenova domu nebo nedávno dokončenou rekonstrukci Paláce Rapid.

Propočty nabídkové ceny na rekonstrukci Národního muzea sestavovali experti, kteří mimo jiné využili i zkušenosti mateřského koncernu STRABAG s rekonstrukcí Uměleckohistorického muzea (pozn. Kunsthistorischesmuseum) ve Vídni. Také u této zakázky byl s ohledem na charakter objektu kladen velký důraz na oblast regulace světelných a klimatických podmínek výstavních prostor i zázemí muzea jakož i požární a bezpečnostní zabezpečení; a to ve všech fázích – projektování, realizace i servisu.

Nabídkovou cenu na projekt Rekonstrukce historické budovy Národního muzea zpracovala společnost STRABAG ve sdružení s ověřeným dodavatelem v oblasti technického zařízení budov. Další významnou část dodávky, restaurátorské práce, zajišťuje naše společnost u renomovaných restaurátorů, kteří mají mnohaleté zkušenosti s obnovou historických památek nejen v Pražské památkové rezervaci. STRABAG bude také konzultovat veškeré práce se specialisty ve Vídni a ve Stuttgartu, kde v koncernové Technické centrále pracuje více než 750 stavebních inženýrů ze 14ti zemí světa. STRABAG plánuje využít i zkušeností a znalostí odborníků z českých, rakouských a německých univerzit, kteří se budou zabývat například termodynamikou stavby.

Společnost STRABAG a.s. patří k předním stavebním společnostem v České republice. Je součástí stavebního koncernu STRABAG SE. Společnost se zabývá realizací všech druhů staveb v odvětvích dopravního, pozemního a inženýrského stavitelství. Díky vysoké odbornosti, inovačnímu know-how a vyspělé interní infrastruktuře je společnost schopna plnit nejnáročnější přání zákazníků – maximálně kvalitně, ekonomicky, rychle a s důrazem na bezpečnost.








Kontakt:

Tomáš Zdechovský
mediální zástupce
zdechovsky@commservis.com
http://www.strabag.cz/
774 888 300
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 31. 3. 2014 11:21
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.