Stále více Čechů dává přednost soukromé letecké dopravě | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Stále více Čechů dává přednost soukromé letecké dopravě


Hradec Králové – Po silnici nebo v oblacích? Co se týče cestování nejen za privátními, ale zvláště pracovními záležitostmi, bohatší Češi se stále více přiklání k druhé variantě. Počet zájemců o koupi nového malého vrtulníku se v posledních třech letech zdvojnásobil. O 29 procent vzrostl také zájem o pilotní kurzy na malé vrtulníky.

„V současné době zaznamenáváme nárůst zvláště v poptávce po individuálních kurzech letecké školy,“ komentuje situaci provozovatel letecké školy LION Helicopters Jan Krčil. „Výcvik jako jediní v České republice provádíme na malém a bezpečném vrtulníku typu Guimbal Cabri G2. Obecně mohu potvrdit, že kurzy pilotování pro vlastní potřebu jsou stále oblíbenější, je to trend. Už dávno se nejedná jen o výsadu profesionálů,“ dodal ředitel letecké školy Krčil.

O letecké výcviky mají zájem manažeři i lékaři
Manažer přilétající na obchodní jednání v soukromém vrtulníku nebo špičkový lékař operující za hodinu na druhé straně republiky, to jsou dnes už zcela běžné jevy. Nastává ale doba, kdy se o možnosti nákupu soukromých vrtulníků začíná kvůli nižším cenám i nákladům zajímat i širší veřejnost. Cena nového bezpečného vrtulníku se v současnosti lehce přehoupne přes částku 7 milionů korun.

Vrtulníková doprava se stává alternativou
Vrtulníková doprava je podle pilotů efektivní a velmi bezpečnou alternativou silničnímu provozu. Počet havárií vrtulníků s ohledem na množství letů je minimální. Navíc je tento dopravní prostředek vždy k dispozici a jeho majitelé většinou nemají problém s hledáním parkovacího místa.
„Cestování malými vrtulníky má hned několik výhod. Žádné zácpy, rychlost, létat se dá doslova za čímkoliv – prací, sportem ale i zábavou. Přichází doba, kdy z vrtulníků už nebudou vystupovat jen VIP osobnosti, ale třeba váš soused s manželkou,“ uzavírá Krčil.








Kontakt:

Jan Krčil
pilot - instruktor
jkrcil@lion-helicopters.cz
http://www.lion-helicopters.cz/cz/
+420 776 269 999
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 2. 9. 2013 13:11
Kategorie: Společnost a životní styl
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.