Motorkáři na čtyřkolkách si udělali z parku v Luži závodní dráhu | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Motorkáři na čtyřkolkách si udělali z parku v Luži závodní dráhu


Luže/Košumberk – Představitelé města Luže na Chrudimsku řeší vážný problém. Jakmile přestala letošní dlouhá zima, vyrazili neznámí vandalové na čtyřkolkách a terénních motorkách do okolní přírody i ulic města Luže, kde svým arogantním způsobem jízdy ohrožují chodce včetně malých dětí. Vrcholem bylo jejich víkendové ježdění na čtyřkolkách v parku pod poutním kostelem.

„Každý den řeším stížnosti na jízdu těchto strojů po místech, kde nemají co dělat. Nejhorší je, že řidiči těchto strojů jsou bezohlední, myslí si, že jsou páni na vozovce a ohrožují jak pěší a cyklisty,“ posteskl si starosta města Luže Radek Zeman, které je známé lázeňstvím a klidem.

„Vrchol bylo víkendové ježdění po parku pod kostelem Na Chlumku. Než dokázala zasáhnout státní policie, byli výtržníci už zase někde jinde,“ říká naštvaně starosta města Luže Radek Zeman, podle kterého stát neměl jízdu těchto čtyřkolek v žádném případě legalizovat. „Ježdění na čtyřkolkách na speciálně upravených okruzích nám nevadí. Nám vadí, pokud někdo bezohledně rozjezdí park nebo les, přejede zemědělcům po zasetém poli nebo lidem zahradě,“ dodal starosta Zeman.

Výtržníkům, vandalům a zlodějům chtějí udělat konec
Vedení města tak po sérii vloupání a vandalství připravuje s dalšími dvěma městy Skuteč a Proseč společnou městskou policii, která by si měla na pořádek v Luži a okolí konečně posvítit. Starosta Zeman doufá, že i v Luži klesne kriminalita podobně jako v Lázních Bohdaneč, kde si tamní strážníci vybudovali svými zásahy respekt a pořádek.

„Nechceme na nic čekat. Věříme, že strážníci během krátké doby nastolí ve městě pořádek,“ uzavřel starosta Luže Radek Zeman.








Kontakt:

Radek Zeman
starosta města
starosta@luze.cz
734 607 987
+420 495 279 247


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 28. 5. 2013 12:05
Kategorie: Společnost a životní styl
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.