Česká firma z Vysočiny slaví ve světě úspěch díky moderní technologii | Tiskovky.info

Česká firma z Vysočiny slaví ve světě úspěch díky moderní technologii

Chotěboř – Tradiční česká nábytkářská firma Interlignum z Chotěboře sbírá jeden úspěch za druhým. Namísto útlumu výroby v době krize, firma investovala do špičkové SI TECHNOLOGIE na výrobu interiérových dveří, spočívající v úplně novém způsobu hranění dveřních křídel. Takto vyrobené dveře vynikají svojí precizní a vysoce odolnou hranou dveří, čímž se výrazně kvalitativně odlišují od konkurenčních výrobků. Poptávka z České republiky se téměř zdvojnásobila a ze zahraničí vzrostala meziročně o dvacet procent.

„Velký nárůst zájmu jsme zaznamenali v oblasti dveří povrchově upravené velmi odolným, designovým a strukturovaným CLPL laminátem, který je na rozdíl od konkurenčních CPL laminátů bez formaldehydů. Dveře povrchově upravené CLPL laminátem v dřevodekoru například dub, buk, ořech jsou naprosto k nerozeznání od masivních, nebo dýhovaných dveří,“ popisuje hlavní přednosti CLPL laminátů od Italské firmy Lamitex a nové SI TECHNOLOGIE výroby interiérových dveří v Chotěboři František Doležal z INTERLIGNUM.
„Na nedostatek zakázek si opravdu nyní stěžovat nemůžeme. Lidé k nám pro dveře jezdí až ze Slovenska,“ prozrazuje šéf odbytu INTERLIGNUM. František Doležal. Podle něj zájem zákazníků vypovídá o tom, že sázka na kvalitu se vyplatila. „Jsme rádi, že máme pro lidi v této velmi těžké době na Chotěbořsku práci. V posledních třech letech řada firem v našem oboru zkrachovala nebo je bez práce,“ vysvětluje Doležal.

Tradiční česká firma, která se dokázala prosadit ve světě
Společnost INTERLIGNUM patří do výrobní skupiny dřevařských a nábytkářských firem působících v Chotěboři a Krucemburku na Havlíčkobrodsku. Po revoluci prošla státní firma restrukturalizací a nový majitel dokázal během pár let ji vrátit na výsluní české ekonomiky.
Nyní patří dřevařské a nábytkářské společnosti INTERLIGNUM a INTERMONT k největším zaměstnavatelům na Chotěbořsku. Jejich výrobky najdete po celém světě pod obchodními značkami MONTERO, CONIFERA, INTERLIGNUM, INTERMONT.

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 23. 9. 2012 14:50
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.