Královéhradecký region dostane více peněz i díky lidovcům | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Královéhradecký region dostane více peněz i díky lidovcům


Hradec Králové - Dlouhodobá iniciativa komunálních politiků Koalice pro Královéhradecký kraj o získání více peněz do východočeských měst se blíží k cíli. Novela zákona o rozpočtovém určení daní, která výrazným způsobem změní přerozdělovaní peněz směrem k menším městům a obcím, prošla přes poslaneckou sněmovnu a čeká na posouzení senátem.

„Zákon o rozpočtovém určení daní byl v jednání již mnohokrát. Díky iniciativě našich kandidátů, například starosty Chlumce nad Cidlinou Miroslava Uchytila, byla tato otázka znovu otevřena a menším městům a obcím v Královéhradeckém regionu se tím otevřela možnost získat z daní svých občanů více peněz na podporu veřejných služeb,“ komentuje situaci krajský zastupitel Jiří Veselý.
V posledních dvou desetiletích směřuje podstatná část peněz do 4 největších měst, Prahy, Brna, Ostravy a Plzně. „Přes to, že v těchto městech žije dvacet procent obyvatel, dostávají přes čtyřicet procent sdílených daní. Takovýto nepoměr nemůže být tolerován. V krajích jsou významná menší města, kde žije většina obyvatel a přes to dostávají mnohem menší část z balíčku vybraných daní,“ hodnotí situaci Pavel Bělobrádek, lídr Koalice pro Královéhradecký kraj.
Například Náchod by mohl dostat po změně o více jak dvacet dva milionů více a Broumov o patnáct milionů. „To jsou velké peníze, které by mohly pomoci rozvoji celého kraje, který by pak nebyl závislý na příjmech z hazardu a mohl podporovat zvýšení počtu pracovních míst i v menších městech,“ dodává ke změnám Bělobrádek.








Kontakt:

Lukáš Janeček
krajský tajemník
hradec.kk@kdu.cz
603295789
494151293


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 26. 7. 2012 9:55
Kategorie: Veřejná správa
Název zdroje: KDU-ČSL Královéhradecký kraj (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Politická strana, krajská organizace působící v Královéhradeckém kraji, v krajských volbách působí rovněž pod značkou Koalice pro Královéhradecký kraj.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.