Studenty OA v Resslově ulici v Praze zaujala témata finančního trhu a investování | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Studenty OA v Resslově ulici v Praze zaujala témata finančního trhu a investování


Studenti třetího ročníku Českoslovanské akademie obchodní v Resslově ulici, kteří si zvolili předmět Finanční trh a investování, měli 9. března možnost porovnat si dosud nabyté teoretické znalosti s praktickými poznatky odborníků. Roman Dvořák, analytik ze skupiny Pioneer Investments, přednášel v rámci projektu Finanční akademie na aktuální téma právě probíhající dluhové krize a jejího dopadu na domácnosti, vlády, firmy a investory.

„Potěšilo mne, že finančnímu vzdělávání na obchodní akademii v Resslově ulici věnovali samostatné místo v rámci učebních osnov a volitelný předmět Finanční trh a investování se setkává se zájmem studentů,“ uvedl Roman Dvořák, analytik trhu a produktů Pioneer Investments ČR, a dodal: „Jistě k tomu přispívá i zapálený přístup pana profesora, který se aktivně zapojil do diskuze.“

Z krátkého průzkumu prostřednictvím anonymních investičních dotazníků vyplynulo, že si třeťáci uvědomují potřebu vytvářet finanční rezervy do budoucna. Z různých investičních možností volili zejména zlato, drahé kovy, nemovitosti a stavební spoření. A odkud čerpají ekonomické a finanční informace? Především z internetu, z tisku a ze školních lavic.

Tradičně největší odezvu pak mezi studenty vyvolala interaktivní flashová hra na principu lodí, při které si mohli zábavnou formou ověřit své znalosti z oblasti investování a finančních trhů a osvěžit si pojmy, které již zaslechli v přednáškách v rámci volitelného předmětu, nebo je zaznamenali v médiích.

Investiční skupina Pioneer Investments realizuje vzdělávací projekt Finanční akademie pro studenty letos již pátým rokem. Hlavním cílem projektu je poutavou diskusí přiblížit mladým lidem svět finančních a kapitálových trhů v souvislosti s aktuálním ekonomickým děním. Přednášky jsou pro školy zcela bezplatné a zapojují se do nich zaměstnanci společnosti i širší management. Kromě České republiky Finanční akademie funguje již několik let i na Slovensku.








Kontakt:

Daniel Maršalík
Account Executive
daniel.marsalik@stance.cz
www.stance.cz
+420-725-015-375
+420-224-810-809


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 30. 3. 2012 14:03
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Stance Communications, s. r. o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Stance Communications, s. r. o. od roku 2004 poskytuje komplexní služby Public Relations.

Nabídka služeb pro naše klienty zahrnuje strategické poradenství, media relations – media lobbiyng, tvorba a vydávání tiskových zpráv, realizace tiskových konferencí a neformálních setkání s novináři, pravidelný monitoring médií, mediální tréninky, krizovou komunikaci, pořádání eventů a další služby z oblasti Public Relations.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.