ÚZSVM dal vzniknout Domu Šance a pracovní terapeutické dílně | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


ÚZSVM dal vzniknout Domu Šance a pracovní terapeutické dílně


Praha, 21. 3. 2012 – ÚZSVM dal do výpůjčky Projektu Šance nebytové prostory v pražských Vršovicích. Ve čtvrtek 22. 3. 2012 bude oficiálně zahájen provoz Domu Šance a pracovní terapeutické dílny. Občanské sdružení Projekt Šance poskytuje zázemí mládeži z dětských domovů, která žije na okraji společnosti, tzv. dětem ulice.

Po dlouhém a neúspěšném hledání, kdy občanské sdružení oslovilo mj. všechny pražské městské části včetně Magistrátu hl. m. Prahy, Projekt Šance až díky ÚZSVM získal do užívání vyhovující prostory (Moskevská 13, Praha 10).
Projekt Šance zapůjčený nebytový prostor na vlastní náklady upravil a vybudoval z něj poradenské, vzdělávací, školicí a osvětové centrum pro mládež s rizikovým chováním a zároveň školicí centrum pro sociální pracovníky v této odborné oblasti.

Smlouvu o výpůjčce uzavřel ÚZSVM s občanským sdružením Projekt Šance na jeden kalendářní rok. Po vzájemné dohodě smluvních stran může být smlouva o výpůjčce prodloužena opět o jeden rok, popř. i na delší časové období.

Jedná se o nebytový prostor ve čtyřpatrové obytné budově v Moskevské ulici na Praze 10, která byla postavena zhruba před 80 lety. V přízemí se nachází nebytový prostor, jehož celková výměra je 172,4 m2, skládá se z vlastních obchodních prostor, kancelářských prostor a provozních místností. Obchodní prostor je přístupný dvěma vstupy přímo z chodby bytového domu a je prosvětlen výlohami vedoucími na ulici Moskevská. Součástí tohoto obchodního prostoru jsou i prosklené vitríny, které jsou v přízemí u vstupu do bytové části domu. O uvolnění zmíněného nebytového prostoru projevilo zájem samo občanské sdružení Projekt Šance.








Kontakt:

PhDr. Jana Rennerová
tisková mluvčí
jana.rennerova@uzsvm.cz
www.uzsvm.cz
225 776 354


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 21. 3. 2012 9:46
Kategorie: Veřejná správa
Název zdroje: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
ÚZSVM je orgánem České republiky, který:

*jedná za stát v řízení před soudy, rozhodci nebo stálými rozhodčími soudy, správními úřady a jinými orgány
*jedná v majetkových věcech státu
*zpracovává na základě žádosti organizačních složek právní stanoviska, týkající se majetku státu
*plní další úkoly stanovené zvláštními právními předpisy a zákonem č. 201/2002 Sb., o Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.