Zájem o dražší fotoaparáty se loni zvýšil, lidé začínají preferovat kvalitu | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Zájem o dražší fotoaparáty se loni zvýšil, lidé začínají preferovat kvalitu


Zájem o dražší kompaktní digitální fotoaparáty v ceně nad 5000 Kč se během loňského roku meziročně zvýšil o 11 %. Ukázaly to statistiky internetového obchodu Aaron.cz za minulý rok. Výrazně také vzrostl zájem o kompakty s výměnnými objektivy. Zákazníci naopak méně vyhledávali levnější kompakty s menším rozsahem zoomu, které však stále tvoří nejprodávanější kategorii fotoaparátů.

Prodeje dražších kompaktních fotoaparátů v ceně nad 5000 Kč, které nabízí velký rozsah zoomu, podle statistik e-shopu Aaron.cz meziročně vzrostly o 11 %. V případě kompaktů s výměnným objektivem byl zaznamenán nárůst o 150 %. Tato hodnota je však ovlivněna tím, že se na českém trhu jedná o novou kategorii fotografické techniky.

„Velký nárůst prodejů kompaktních fotoaparátů s výměnným objektivem je dán hlavně tím, že jde na českém trhu stále o novinku, která si začíná nacházet své zákazníky. Svou roli hraje i pokles cen těchto fotoaparátů. Jejich průměrná cena se podle našich statistik meziročně snížila přibližně o pětinu,“ uvedl Tomáš Kůs, obchodní ředitel internetového obchodu Aaron.cz, který patří mezi tři nejvýznamnější online prodejce fotografické techniky v České republice. „K nejprodávanějším modelům v tomto segmentu patřily fotoaparáty řady Olympus PEN a Sony NEX. Očekáváme, že se k nim letos přidají i kompakty Nikon 1 J1,“ dodal Kůs.

I přes vyšší prodeje dražších zařízení tvoří nejpopulárnější kategorii fotoaparátů levnější kompakty s cenou do 5000 Kč. Do této kategorie spadají dvě třetiny všech loni prodaných fotoaparátů. Dražší kompakty s větším rozsahem zoomu pak tvořily necelou čtvrtinu loňských prodejů. Zrcadlovky a kompakty s výměnnými objektivy tvoří asi 7 % prodaných fotoaparátů.

Minulý rok rovněž potvrdil i rostoucí oblibu paměťových karet s vyšší kapacitou. Zájem o karty s kapacitou 32 GB vzrostl dvojnásobně, naopak o 4GB karty zájem klesá. Nejvíce se přitom prodalo karet o kapacitě 8 GB, které tvoří 56 % všech prodávaných paměťových médií. „S tím, jak roste počet megapixelů u fotoaparátů, zvětšuje se logicky i velikost fotografií. Zákazníci proto začínají dávat přednost větším paměťovým kartám,“ doplnil Tomáš Mähring, vedoucí marketingu internetového obchodu Aaron.cz.








Kontakt:

Petr Lesenský
LESENSKY.CZ
info@lesensky.cz
www.lesensky.cz
+420 777 942 701


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 1. 3. 2012 1:24
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Petr Lesenský (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.