Nanovlákna firmy Pardam opět vzbudila rozruch na tokijském veletrhu Nanotech | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Nanovlákna firmy Pardam opět vzbudila rozruch na tokijském veletrhu Nanotech


Praha - Společnost PARDAM, s.r.o., v současnosti jediný světový výrobce keramických nanovláken v průmyslovém měřítku, která jsou do celého světa distribuována společností Kertak Nanotechnology, se letos opět zúčastnila nejvýznamnější světové akce v oblasti nanotechnologií Nanotech 2012 v japonském Tokiu a stejně jako loni se těšila obrovskému zájmu celé řady partnerů.




Společnost PARDAM, s.r.o., v současnosti jediný světový výrobce keramických nanovláken v průmyslovém měřítku, která jsou do celého světa distribuována společností Kertak Nanotechnology, se letos opět zúčastnila nejvýznamnější světové akce v oblasti nanotechnologií Nanotech 2012 v japonském Tokiu a stejně jako loni se těšila obrovskému zájmu celé řady partnerů.

Letošní historickou novinkou se stala možnost prezentace českých firem v národním pavilonu. Ten pod záštitou českého velvyslanectví v Tokiu a za podpory agentur CzechTrade a CzechInvest zorganizovala Česká hospodářská komora.

Po loňském prosincovém oznámení zakoupení unikátní technologie Cyclone F.E. 1.1 americké společnosti Fiberio Corporation společnost Pardam v současné době dokončuje jedinečné výzkumné, vývojové a výrobní centrum v Novém Městě na Moravě. Tato provozně a ekonomicky velmi efektivní technologie pracuje na principu zvlákňování nanovlákenných materiálů z polymerních roztoků a tavenin pomocí odstředivých sil a zároveň umožňuje výrazně urychlit možnosti testování nových materiálů, jak na laboratorních, tak na průmyslových strojích. Návštěvníci Nanotechu opět potvrdili výjimečnost nanovlákenných materiálů a jejich obrovský potenciál pro finální aplikace jako jsou baterie, palivové články, katalyzátory, solární články a kompozitní materiály. Mimořádnému zájmu se dostalo také zcela novým "geopolymerům", které svými vlastnostmi zcela převyšují současné stavební materiály.

„Skutečnost, že nás na Nanotechu oslovili zástupci tří největších japonských společností (Toshiba, Panasonic a Mitsubishi) s konkrétními představami o využití našich materiálů, jen potvrzuje správnost našeho rozhodnutí věnovat se keramickým nanovláknům a pokračovat v jejich vývoji“, uvedl Daniel Možíš, generální ředitel Pardamu.

„Naše velké poděkování patří paní velvyslankyni Kateřině Fialkové za projevenou podporu přímo na veletrhu, dále pak řediteli českého zastoupení CzechInvestu v Japonsku Ondřeji Votrubovi, jeho kolegům paní Novákové, pánům Helikarovi a Horáčkovi, a zvláště pak Lucii Kirschové, která celou akci organizačně zajistila pod záštitou České hospodářské komory a agentury CzechTrade, která také pomohla se spolufinancováním vystavujícím společnostem. Díky všem těmto lidem jsme se v Tokiu cítili jako doma a atmosféra v českém pavilonu byla jedinečná a nezapomenutelná“, dodal výrobní ředitel Pardamu Jan Buk.

O Pardam s.r.o.
Společnost Pardam, spolu se svým exkluzivním marketingovým a obchodním partnerem Kertak Nanotechnology připravují průmyslovou výrobu anorganických (keramických nanovláken) a již několik let intenzivně pracují na budování zákaznického portfolia a vývoji finálních aplikací. Díky unikátní technologii a know-how je Pardam, společně s Kertak Nanotechnology, světovou jedničkou v tomto průmyslovém odvětví. Díky svému silnému R&D a spolupráci s akademickými partnery je Pardam spolehlivým partnerem pro vývoj nových produktů a aplikací, které by bez oboru nanotechnologie nebyly možné. Pro více informací navštivte www.kertaknanotechnology.com

Petra Možíšová, mediální zastoupení společností PARDAM a KERTAK NANOTECHNOLOGY,
tel. +420 777 246602, email: mozisova@pardam.cz








Kontakt:

Možíšová Petra
Office manager
mozisova@pardam.cz
www.pardam.cz


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 22. 2. 2012 11:03
Kategorie: Energetika a průmysl
Název zdroje: Pardam, s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Pardam s.r.o. je Česká společnost, která se v současné době intenzivně připravuje na zahájení průmyslové výroby anorganických nanovláken. Ve spolupráci se společnosti Kertak Nanotechnology, která je naším celosvětově nejvýznamnějším obchodním a marketingovým partnerem, se od roku 2009 připravujeme na zahájení průmyslové výroby, což nás řadí mezi nejdynamičtěji se rozvíjející společnost na poli produkce anorganických nanovláken na světě.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.