Firma Motorola Solutions zveřejnila finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý rok 2011 | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Firma Motorola Solutions zveřejnila finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý rok 2011


Rekordní objem prodeje a provozní zisk za čtvrté čtvrtletí i celý rok

• Objem prodeje ve čtvrtém čtvrtletí činil 2,3 miliardy dolarů, ve srovnání s předchozím rokem vzrostl o 5 %
• Objem prodeje státnímu sektoru ve čtvrtém čtvrtletí činil 1,5 miliardy dolarů, ve srovnání s předchozím rokem vzrostl o 6 %
• Objem prodeje firmám ve čtvrtém čtvrtletí činil 753 milionů dolarů, ve srovnání s předchozím rokem vzrostl o 3 %
• Ve sledovaném čtvrtletí byly zpětně odkoupeny akcie v hodnotě 366 milionů dolarů, za celý rok pak v hodnotě 1,1 miliardy dolarů
• Ve sledovaném čtvrtletí dosáhly postupné platby do amerického penzijního systému 250 milionů dolarů, za celý rok činily odvody celkem 480 milionů dolarů.
• Na konci sledovaného čtvrtletí činila celková hotovost 5,1 miliardy dolarů

PRAHA, 9. únor 2012 – Společnost Motorola Solutions, Inc. (NYSE: MSI), zveřejnila své finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý rok 2011, ve kterých vyzdvihla objem prodeje ve čtvrtém čtvrtletí, který činil 2,3 miliardy dolarů, což je 5% nárůst oproti čtvrtému čtvrtletí 2010, a objem prodeje za celý rok, který činil 8,2 miliardy dolarů, což je 8% nárůst oproti roku 2010. Růst příjmů odráží stabilní poptávku ve státním sektoru i ve firemním segmentu ve všech regionech.

„Výsledky naší firmy za čtvrté čtvrtletí završují pro nás úspěšný a vzrušující rok,“ prohlásil Greg Brown, předseda představenstva a generální ředitel firmy Motorola Solutions. „Zefektivnili a posílili jsme naši nabídku produktů, v oblasti růstu tržeb zpětinásobili provozní zisk, zvýšili provozní marže, vytvořili silný tok hotovosti a stanovili si jako prioritu navrácení kapitálu našim akcionářům.“

Provozní zisk za čtvrté čtvrtletí roku 2011 podle metodiky GAAP činil 276 milionů dolarů, tj. 12 % objemu prodeje, ve srovnání s 272 miliony dolarů, tj. 12 % objemu prodeje ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010. Zisk na akcii z průběžných činností podle metodiky GAAP činil 0,54 dolaru, ve srovnání se ziskem 0,49 dolaru podle této metodiky ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010. Provozní zisk za celý rok 2011 podle metodiky GAAP činil 858 milionů dolarů, tj. 10 % objemu prodeje, ve srovnání se 751 miliony dolarů, tj. 10 % objemu prodeje v roce 2010. Zisk na akcii z průběžných činností podle metodiky GAAP činil 2,20 dolaru, ve srovnání se ziskem 0,72 dolaru podle této metodiky za rok 2010.

Provozní zisk za čtvrté čtvrtletí roku 2011 neodpovídající metodice GAAP činil 444 milionů dolarů, tj. 19 % objemu prodeje, ve srovnání s 346 miliony dolarů, tj. 16 % objemu prodeje, ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010. Zisk na akcii z průběžných činností neodpovídající metodice GAAP činil 0,87 dolaru, ve srovnání se ziskem 0,64 dolaru ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010. Finanční výsledky neodpovídající metodice GAAP nezahrnují čisté výdaje po zdanění ve výši přibližně 0,33 dolaru zředěného zisku na akcii, které tvoří výdaje na odměny spojené s akciemi, výdaje týkající se odpisů nehmotných aktiv a zvýrazněné položky.








Kontakt:

Stanislav Přibyl
Key Account Manager
stanislav.pribyl@pram.cz
224913000


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 9. 2. 2012 10:56
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.