Vysočina: Lidem začala kvůli vysokým mrazům praskat plastová okna | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Vysočina: Lidem začala kvůli vysokým mrazům praskat plastová okna


Prodejci oken v posledním roce zaznamenali zvýšený nárůst zájmu lidí o výměnu oken z devadesátých let, které kvůli skrytým vadám začali v současných extrémních mrazech praskat. Lidé tehdy podle odborníků si pořídili levná plastová okna špatné kvality, kterým extrémně nízké teploty rozhodně nesvědčí. Navíc jsou plné skrytých vad a nedostatků, které se právě projevují při nízkých teplotách.

„Lidé si musí na Vysočině uvědomit, že špatná plastová okna nevydrží na Vysočině víc jak deset zim. Materiál je unavený a ztrácí svoji účinnost,“ popisuje situaci specialista na okenní systém Petr Hůlka z třebíčské firmy Okna&Company. „Většina nekvalitních oken praská zvnějšku a ve svárech, což většinou vede ke snížení jejich účinnosti,“ upozorňuje Hůlka.

Boom plastových oken k nám přišel z Rakouska
První plastová okna se začala vyrábět v padesátých letech. Koncem sedmdesátých let se prosadilo konstrukční řešení, které se užívá ve své podstatě dodnes. Boom plastových oken přišel do České republiky z Rakouska a došlo téměř k davovým výměnám.
„Tehdejší okna nebyla tolik kvalitní, což prověřil čas. Setkáváme se často se zákazníky, kteří kvůli nízké ceně volí levnější a méně kvalitní okna, ale musejí je měnit dvakrát za život. Dražší okna vydrží podstatně déle, navíc dochází k pravidelným ročním servisům, které prodlužují jednak záruku a také životnost oken,“ vysvětluje specialista na plastová okna Petr Hůlka.
Podle specialistů na okenní systémy je to s okny podobné jako u aut. Po určitém počtu ujetých kilometrů potřebují údržbu, aby mohla dále spolehlivě fungovat. „U aut dochází k výměně oleje, plastová okna potřebují promazat, seřídit a ošetřit,“ uzavírá Petr Hůlka.








Kontakt:

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com
734 335 909


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 3. 2. 2012 11:49
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.