Výběr nájemníků a služeb výrazně ovlivňuje oblíbenost nákupního centra | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Výběr nájemníků a služeb výrazně ovlivňuje oblíbenost nákupního centra


O úspěchu nákupního centra rozhoduje výhodná lokalita, správný výběr nájemníků a jejich vhodná koncentrace podle značek. Stále žádanějšími jsou v obchodních centrech služby jako mobilní operátoři, pošta, čistírna nebo kvalitní foodcourt. Tento trend potvrzují zkušenosti developerské společnosti Inter IKEA Centre Group na Slovensku i v Česku.

Správný výběr nájemníků dokáže do nákupního centra přilákat více zákazníků. „Tenant mix však není jen o kategoriích jako jsou móda, sport, či elektro. Je třeba dbát na správný poměr mezi kotevními a menšími nájemníky, i mezi lokálními a mezinárodními značkami. Nákupní centrum by mělo mít přibližně polovinu obchodů s módou,“ uvádí Ondřej Filip, ředitel leasingového oddělení Inter IKEA Centre Group ČR/SR.

Důležitá je také synergie mezi jednotlivými značkami a tzv. clustering, tedy soustředění jednotlivých značek do vzájemné blízkosti podle různých kritérií, například podle cenové hladiny či kategorie. Zákazník tak šetří čas a může lépe porovnat ceny zboží v kategoriích a značkách, které ho zajímají. „O naše nákupní centra má zájem mnoho zahraničních značek. Problémem je však v nedostatku kvalitních franchizových partnerů, které tyto značky potřebují k úspěšnému vstupu na náš trh,“ dodal Filip.

Rostoucí význam v nákupních centrech získávají služby. „Kvalitní výběr služeb, v kombinaci s delší otevírací dobou, pomáhají návštěvníkům centra výrazně šetřit čas při nakupování,“ doplňuje Filip. Mezi nejžádanější patří služby telefonních operátorů, pošta, lékárna, čistírna a kvalitní foodcourt s příjemným posezením. „V současnosti pracujeme na novém konceptu foodcourtu v Avion Shopping Park. Jídla budeme servírovat na kvalitním porcelánu a z užívání vyřadíme jednorázové talíře a příbory, což sníží zátěž vůči životnímu prostředí,“ řekl Filip.


Nejžádanější služby v nákupních centrech:
1. Banky
2. Telefonní operátoři
3. Pošta
4. Lékárna
5. Čistírna
Zdroj: IICG ČR/SR








Kontakt:

Martina Lasotová
Account Executive
martina.lasotova@stance.cz
+420-725-015-374
+420-224-810-809


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 3. 1. 2012 9:04
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Stance Communications, s. r. o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Stance Communications, s. r. o. od roku 2004 poskytuje komplexní služby Public Relations.

Nabídka služeb pro naše klienty zahrnuje strategické poradenství, media relations – media lobbiyng, tvorba a vydávání tiskových zpráv, realizace tiskových konferencí a neformálních setkání s novináři, pravidelný monitoring médií, mediální tréninky, krizovou komunikaci, pořádání eventů a další služby z oblasti Public Relations.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.