Gartner: D-Link zaznamenal rychlý vzestup na trhu firemních ethernetových přepínačů | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Gartner: D-Link zaznamenal rychlý vzestup na trhu firemních ethernetových přepínačů


D-Link patří mezi pět největších výrobců ethernetových přepínačů

Praha, 21. prosince 2011 – Podle nejnovějšího průzkumu analytické společnosti Gartner vykázal D-Link významný růst v oblasti firemních ethernetových přepínačů. Společnost zvýšila svůj příjem v období mezi 2. čtvrtletím 2010 a 2. čtvrtletím 2011 o 5,1 %. S celkovým nárůstem objemu dodávek o 11,4 % v témže období je D-Link nyní pátým největším dodavatelem na trhu firemních ethernetových přepínačů z hlediska podílu příjmů a získal tak 1,7 procenta celého trhu.

Aleš Pícl, ředitel společnosti D-Link Česká republika, Slovensko a Bulharsko, říká: „Portfolio firemních přepínačů bylo pro D-Link během uplynulého roku prioritou. Snažili jsme se, aby naše produkty dokázaly podporovat firmy všech velikostí a umožnily efektivní škálování firemních sítí podle měnících se požadavků. Byli jsme si vědomi, že firmy nerady investují do přepínačů, které jsou příliš drahé nebo mají vzhledem k jejich potřebám příliš mnoho funkcí. Bylo pro nás důležité dodávat portfolio přepínačů, které je přizpůsobené na míru požadavkům, velikosti a finančním možnostem jednotlivých firem. Analýza podílu na trhu vypracovaná společností Gartner dokládá, že naše strategie byla správná a že zákazníci příznivě reagují na naši rozšířenou nabídku.“

Analýza od společnosti Gartner ukazuje mimořádný růst v kategorii 10gigabitových přepínačů D-Link, ve které tato společnost dosáhla v období od 2. čtvrtletí 2010 do 2. čtvrtletí 2011 postupného 46% růstu. Podle společnosti Gartner tak D-Link v souvislosti s uvedením nových řad svých gigabitových řiditelných přepínačů vykázal silnější růst v dodávkách gigabitových zařízení, než většina jeho konkurentů. Největší část, 77 % z celkových dodávek přepínačů, tvoří přepínače pro 100 Mbit ethernet a zájem zákazníků přitahují zejména nové řady Smart Switch.

Aleš Pícl dodává: „Přepínače z řad Smart jsou mimořádně úspěšné. Tyto řady nabízejí zákazníkům přepínače, které lze lehce začlenit do sítě a umožňují bezpečný a kvalitní síťový provoz. Stejně jako všechny naše produkty jsou i firemní přepínače navrženy tak, aby se daly snadno provozovat, a jsou dostatečně výkonné, aby si poradily s narůstajícím množstvím dat proudících přes firemní sítě. V tomto roce chceme na tento úspěch navázat a pokračovat v prosazování přepínačů D-Link jako centra firemních sítí po celém světě.“

Pro více informací o společnosti D-Link, prosím, navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.










Kontakt:

Stanislav Přibyl
Key Account Manager
stanislav.pribyl@pram.cz
224913000


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 21. 12. 2011 17:07
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.