Společnost Software602 naučila iPad a iPhone podepisovat dokumenty | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Společnost Software602 naučila iPad a iPhone podepisovat dokumenty


SmartPhony tak mohou přinést radikální nárůst používání elektronického podpisu a elektronických originálů dokumentů PRAHA (15. prosince 2011) Společnost Software602 uvedla na trh aplikaci Software602 Sign Master ve verzi pro iOS a Android. Aplikace umožňuje připojovat k dokumentům elektronické podpisy, kontrolovat platnost již připojených podpisů a poskytuje i další funkce potřebné pro práci s elektronickými originály dokumentů. Jedná se o jednu z prvních aplikací pro iPad a iPhone, která pracuje se skutečným elektronickým podpisem, nikoliv jen s vizualizací (obrázkem).

„Smartphone je „počítač“, který má uživatel neustále u sebe. Je tedy logické, aby sloužil i jako základní nástroj pro identifikaci uživatele, platby a schvalování. Tedy i jako elektronické plnicí pero,“ prohlásil ředitel divize online služeb a mobilních aplikací ve společnosti Software602 Pavel Durdil. „Ve spojení s chytrými mobilními zařízeními se elektronický podpis stává daleko praktičtějším a užitečnějším nástrojem než dosud, zejména pro řešení každodenních firemních situací. Podřízení už nebudou muset čekat na podpis manažera, protože podpis bude možné k dokumentu připojit z lyžařské lanovky, letiště nebo jakéhokoliv jiného místa. A manažeři budou schopni využívat hluchý čas k řešení běžných schvalovacích agend. Prostě vytáhnou telefon a vyřídí hromadu objednávek nebo jiných dokumentů.“

Připojením elektronického podpisu vzniká důvěryhodný elektronický dokument, který má minimálně stejnou právní sílu jako listina s vlastnoručním podpisem. Software602 Sign Master tak umožní podepsat rozhodnutí, kontrakt nebo jiný dokument z každého místa, kde má uživatel s sebou svůj smartphone nebo tablet.

Další podstatnou funkcí této aplikace je ověřování platnosti elektronických podpisů na dokumentech. To je úkon, který je i na počítači poměrně obtížný a přitom by měl patřit ke standardním postupům každého, kdo pracuje s elektronickými originály dokumentů. Při použití Software602 Sign Master stačí dvě ťuknutí na dotekovou obrazovku. Aplikace se prostřednictvím portálu SecuStamp propojí s certifikační autoritou (instituce, která garantuje pravost podpisu), provede ověření a případně i vytvoří ověřovací doložku. V současné době služba SecuStamp ověřuje elektronické podpisy vytvořené pomocí certifikátů od více než 70 certifikačních autorit ze zemí Evropské unie i mimo ni.

Software602 Sign Master slouží i pro generování certifikátů, v napojení na certifikační autoritu. Jedná se o nejsnadnější způsob jak dostat podpisový certifikát přímo do mobilního zařízení.

Na Apple Store a Android Market je k dispozici základní verze Software602 Sign Master. Tato základní verze může být rozšiřována podle potřeb konkrétního zákazníka. Další informace jsou dostupné na http://www.602.cz/sign-master/.








Kontakt:

Petr Hampl
PR
petr.hampl@bogart-company.com
www.602.cz
603327556


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 19. 12. 2011 15:15
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Software602 (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Software602 patří ke středoevropské špičce v oblasti elektronizace dokumentů a elektronizace procesů. Zákazníky společnosti Software602 jsou střední a větší organizace ve všech sektorech trhu. Firma je jedním z klíčových dodavatelů českého eGovernmentu a realizovala také stovky projektů v podnikové sféře. Pro své zákazníky dodává řešení založená na oběhu inteligentních formulářů a tvorbě elektronických dokumentů se zachováním právního účinku. Využívá k tomu nejen vlastní produkty, ale i produkty třetích stran. Těží při tom z rozsáhlých praktických zkušeností, dobré znalosti legislativy a z ověřené schopnosti řídit složité projekty, kde často spolupracuje s významnými systémovými integrátory.

Firma Software602 byla založena v roce 1991 a po celou dobu své historie patřila mezi nejvýznamnější hráče na českém trhu. Získala řadu místních i mezinárodních ocenění a je certifikována podle mezinárodní normy řízení kvality ISO 9001:2008. Software602 působí všude tam, kde elektronizace dokumentů a procesů pomáhá dosáhnout obchodních a provozních cílů rychleji, efektivněji a s nižší chybovostí než dříve.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.