Češi vytáhli proti Santovi s hymnou od Viléma Čoka | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Češi vytáhli proti Santovi s hymnou od Viléma Čoka


Praha/ČR – Češi použili v boji proti Santu Clausovi své nejúčinnější zbraně – písně, humor a nadsázku. Hymnou kampaně se stala píseň známého zpěváka Viléma Čoka s názvem akce Zachraňte Ježíška, kterou si za poslední dny na serveru YouTube.com přehrály stovky lidí. Uživatelé sociálních sítí ji také houfně sdílejí na svých profilech.

„Tento song jsem v hlavě nosil tři roky, než jsem se ho rozhodl s kapelou natočit. Každoročně sílí tlaky marketingu i v oblasti vánoční a mně přijde důležité udržet si českou identitu Vánoc," komentoval vznik písně Zachraňte Ježíška zpěvák Vilém Čok pro hudební časopis Report.
Píseň začíná slovy: „A tak tu máme novou svízel, já nechci, aby ten kluk zmizel, z důvodu marketingu, bezbranný ocitl se v ringu,“ zpívá Vilém Čok v první sloce. V refrénu se pak naveze do Santy Clause: „Zachraňte Ježíška před tlusťochem bez tradice, symbol Vánoc, ba co více…“
„Je to výborný nápad. Moje děti se tu píseň celkem rychle naučily a tak myslím, že se stane opravdovým vánočním hitem pro mnoho lidí,“ uvedl jeden ze zakladatelů kampaně Zachraňte Ježíška Tomáš Zdechovský, podle kterého se ukazuje, že Čechům nechybí švejkovský humor a dokážou se s případným komerčním symbolem Vánoc opět po svém vypřádat.

K záchraně Ježíška se přidaly stovky známých osobností
Kampaň Zachraňte Ježíška běží v Česku od roku 2008. Připojily se k ní stovky známých osobností (herci, modelky nebo zpěváci). Petici Zachraňte Ježíška podpořila i řada známých politiků. Z KDU-ČSL například předseda Pavel Bělobrádek a Roman Línek, z ČSSD stínový ministr školství Marcel Chládek nebo předseda TOP 09 na Vysočině Jiří Blažek.
Jednou z opravdových celebrit, která naší akci podpořila, je například topmodelka Martina Šmuková, nebo herečka Sabina Laurinová, která přiznala, že jí stále nosí dárky Ježíšek.








Kontakt:

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com
734 335 909


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 18. 12. 2011 17:08
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.