Ekonomická situace v ČR: Firmy si daleko více hlídají zakázky a peníze | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Ekonomická situace v ČR: Firmy si daleko více hlídají zakázky a peníze


Brno – České firmy a podnikatelé stále více využívají podporu z operačních programů Evropské unie. Do roku 2013 rozdělí program Podnikání a inovace devadesát miliard korun. Právě do tohoto programu spadá zavádění informačních systémů, které pomáhají zlepšit vnitřní chod podniků a vnějších vztahů se zákazníky. Podle marketingových odborníků je tento způsob investice k zefektivnění fungování českých firem v době prohlubující se ekonomické krize výborným tahem.

„Program ICT v podnicích umožňuje malým a středním podnikatelům získat finanční prostředky na pořizování a rozšiřování informačních a komunikačních technologií – hardwaru i softwaru. „Díky procesní analýze, která odhalí slabá místa vnitřního chodu podniku a navrhne jejich optimalizaci, můžeme lépe přizpůsobit informační systém na míru klienta a docílit tak úspory jeho nákladů a zvýšení obratu,“ popisuje Emil Vařeka z brněnské společnosti Icontio, která připravuje pro firmy informační systémy k jejich řízení.

Firmy věnují péči každé stokoruně
Podle Vařeky se zájem firem zvyšuje a důvodem je to, že pochopili nutnosti efektivní správy svého podnikání. „Jsme v době, kdy si nikdo nemůže dovolit nechat utéct stovky korun jenom proto, že nebyly dobře pohlídané nebo přijít o zákazníka, protože se jeho zakázka někde ztratila. Informační systém umí všechny tyto věci dobře uhlídat,“ vysvětluje Vařeka.
Systém Řízení firmy je vytvořen tak, aby bylo možné na jednom místě řídit podnikání více společností, případně ve více divizích či oblastech aktivit. Eviduje zákazníky a dodavatele a aktivity s nimi spojené. Umožňuje přehledné řízení projektů, plánování práce zaměstnanců a evidenci výkazů práce. „U jednotlivých projektů lze snadno kontrolovat plnění časového a finančního plánu a vidět aktuální ziskovost či ztrátovost zakázky,“ popisuje fungování systému Jan Blecha z Icontia.

Systémy pomáhají firmám reagovat rychleji na změnu na trhu
Základní myšlenkou moderních informačních systémů by měl být celostní pohled na fungování firmy. Od marketingových aktivit, získání zakázky, přes řízení projektů, vykazování času a manažerské účetnictví až po rozpočtování a vyhodnocování jednotlivých oddělení a pracovníků. Takový systém umožní organizaci rychle reagovat na změny okolních podmínek, uvádět na trh rychleji nové produkty, efektivně fungovat a využívat zdroje, zvyšovat svou produktivitu a chránit tak mimo jiné i poskytovaná pracovní místa.










Kontakt:

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com
734 335 909


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 12. 12. 2011 10:04
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.