Českých 100 Nejlepších: OVB oceněna za dynamický růst | Tiskovky.info

Českých 100 Nejlepších: OVB oceněna za dynamický růst

Společnost OVB Allfinanz byla oceněna v oborové kategorii Dynamický růst soutěže Českých 100 Nejlepších. Ocenění převezme Michal Knapp, předseda představenstva a generální ředitel OVB Allfinanz z rukou ministra financí Miroslava Kalouska ve Španělském sále Pražského hradu.

Porotci soutěže u OVB ocenili, že i v situaci zpomalení hospodářského růstu země společnost zaznamenala výrazný nárůst počtu klientů, nově uzavřených smluv a vylepšila i další ekonomické ukazatele. OVB totiž nedávno oznámila dosažení hranice 1 miliardy provizního obratu, čímž již v polovině roku 2011 překonala celkový provizní obrat za rok předchozí. Společnost letos překročila také hranici 1 milionu klientů, což byl další významný mezník v jejím téměř dvacetiletém působení na českém trhu. „Jsem velmi rád, že jsme v rámci Českých 100 Nejlepších uspěli, a ještě raději jsem, že se tak stalo právě v kategorii Dynamický růst. Je to totiž další potvrzení, že změny, ke kterým jsme před téměř dvěma roky přistoupili, přinášejí pozitivní dopady, a že je vnímáme nejen my, uvnitř, ale že jsou vidět i navenek,“ řekl Knapp při této příležitosti.

Podle Michala Knappa bylo v minulých měsících velmi podstatné zareagovat na změny na finančním trhu a přijít s pozměněnou podobou finančního poradenství, jak v portfoliu nabízených služeb, tak i ve způsobu jejich zprostředkování a v jiné systematizaci činností. „Rád bych poděkoval všem našim spolupracovníkům, bez nichž by dosažení tohoto významného úspěchu nebylo možné,“ doplnil Knapp.

„Podíl OVB na trhu finančního poradenství roste ve všech produktových oblastech, za rok 2010 jsme například v penzijním připojištění zaznamenali téměř 40 % podíl, ve stavebním spoření činil 30 %, v oblasti životního pojištění držíme podíl 22 % mezi všemi poradenskými společnostmi,“ doplňuje Knapp ekonomické informace OVB. Potvrzením výjimečně dobrých výsledků společnosti a její stability se stalo také získání ratingu AAA v rámci Čekia Stability Award, který OVB Allfinanz získala v roce 2010 a obhájila i v roce 2011.

O společnosti OVB Allfinanz, a.s.

Společnost OVB Allfinanz působí na českém trhu od roku 1993 jako dceřiná společnost německé OVB Holding AG. V současné době má více než 1 milion klientů a spravuje více než 2 miliony smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců – pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.

O koncernu OVB

Koncern OVB se sídlem holdingu v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení OVB Vermögensberatung AG v roce 1970 v Německu zaměřuje OVB svou obchodní činnost na zákaznicky orientované poradenství pro soukromé domácnosti v oblasti ochrany majetku, vybudování a rozvoje majetku, starobního zaopatření a získávání nemovitostí. OVB v současnosti poskytuje poradenství v Evropě 2,84 mil. zákazníků a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. OVB je v současné době aktivní celkem ve 14 zemích, přičemž pro koncern pracuje 4 822 finančních poradců na plný úvazek. V roce 2010 dosáhla OVB Holding AG, která je od července 2006 kótována na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560), spolu se svými dceřinými společnostmi celkových provizních příjmů ve výši 197,3 mil. eur a rovněž EBIT ve výši 4,8 mil. eur.

Vydáno: 8. 12. 2011 13:36
Kategorie: Finance
Název zdroje: OVB Allfinanz (NEověřený zdroj [?])