Pražský komorní kytarový orchestr v rámci Evropského dne pro cystickou fibrózu - Benefiční aukce obrázků | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Pražský komorní kytarový orchestr v rámci Evropského dne pro cystickou fibrózu - Benefiční aukce obrázků


21. listopad je datum známé po celé Evropě jako Evropský den pro cystickou fibrózu. Cystická fibróza (CF) je dědičně podmíněné onemocnění, které postihuje zejména dýchací a trávicí ústrojí, ale i některé další orgány. Projevuje se opakovanými infekcemi dýchacích cest, které postupně způsobují poškození plic. Přes zlepšující se léčebné možnosti je CF zatím stále nevyléčitelná nemoc a polovina nemocných se dnes v České republice dožívá jen 32 let.

Klub CF bude v rámci tohoto dne pořádat ve čtvrtek 1. prosince od 18 h v Paláci Aventin (Purkyňova 53/4, Praha 1) aukci obrázků malovaných dětmi, nemocnými CF, a jejich kamarády. Více na: http://www.cfklub.cz/
K této akci se s potěšením připojí také Pražský komorní kytarový orchestr pod vedením dirigenta Vladimíra Novotného. V průběhu večera se tak můžete zaposlouchat do žánrově velmi rozmanitého repertoáru. Na své si přijdou jak posluchači klasické hudby, tak příznivci moderních písní v duchu tanečních rytmů.
PKKO se mimo jiného může pyšnit mnoha oceněními, které za posledních pár let nasbíral v rámci mezinárodních kytarových soutěží. V roce 2010 vydal své první debutové CD a v listopadu tohoto roku sklidil zasloužený úspěch na Kytarovém festivalu v belgickém Deinze.
Více informací naleznete na webových stránkách: http://www.pkko.tk nebo dnes už také na facebooku.

Hrečková Andrea








Kontakt:

lida@exvoto.cz


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 21. 11. 2011 12:50
Kategorie: Kultura
Název zdroje: ex voto, spol. s r. o. (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.