Šimon a děti se stanou krotiteli v Divadle Na Prádle | Tiskovky.info

Šimon a děti se stanou krotiteli v Divadle Na Prádle

Šimon chce být krotitelem je knížka pro děti plná veselých básniček. Její autor, Robin Král, ji pokřtí 20. listopadu od 16 hod. v kavárně Divadla Na Prádle během zábavného odpoledne pro děti.

Robin Král a nakladatelství Portál připravili program, při kterém se nebudou nudit děti ani dospělí. Autor bude číst ukázky ze své knížky a děti mu budou ve výběru básniček pomáhat. Mluvené slovo se bude střídat s písničkami v podání hostů - Petry Páchové, Petra Pazoura a Jana Lstibůrka. Knížku doprovodil ilustracemi akademický malíř Gabriel Filcík. I ten bude hostem programu a vytvoří pro děti kouzelné obrázky přímo na místě. Celé odpoledne budou prokládat také soutěže o knížky.

Šimon chce být krotitelem je knížka určená předškolákům a začínajícím čtenářům. Obsahuje básničky o dětských touhách a o hrách na povolání dospělých. Jsou tu zastoupena povolání skutečná, snová i pohádková. Verše básniček pracují se zvukomalbou, přirozeně rozvíjejí slovní zásobu dětí, smysl pro rytmus a neméně důležitý smysl pro humor. Spolu s nápaditými obrázky Gabriela Filcíka mohou být malým čtenářům zdrojem poznání, výzvou ke hře, inspirací k otázkám a rozhovorům.

Robin Král je absolventem oboru estetika na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a oboru tvorba textu a scénáře na Vyšší odborné škole při Konzervatoři Jaroslava Ježka. Kromě básniček pro děti i dospělé píše především písňové texty. Spolupracuje například s Divadlem Spejbla a Hurvínka nebo s kapelou Toxique. S jeho tvorbou pro děti se čtenáři mohli setkat v časopisech Sluníčko a Můj Vláček.

20. listopadu 2011 v 16 hod.
Kavárna Divadla na Prádle, Besední 3, Praha 1
Vstup volný

Pro zájemce: od 15 hod. je možné shlédnout v Divadle Na Prádle divadelní představení pro děti – pohádku Kocour v botách.

Pozvánka na akci: http://www.portal.cz/aktuality/simon-chce-byt-krotitelem-a-co-vy-/45841/
Více o knize Šimon chce být krotitelem: http://obchod.portal.cz/produkt/simon-chce-byt-krotitelem/

Jitka Pourová
vedoucí marketingu
pourova@portal.cz

Vydáno: 8. 11. 2011 11:44
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Portál, s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Knižní a časopisecké nakladatelství. Vydává odbornou literaturu (obory: psychologie, pedagogika, sociální práce, politologie, média, antropologie ad.), populárně naučné knihy, beletrii, rozhovory, dětskou literaturu, rádce pro rodiče aj. Vydává rovněž čtyři časopisy - měsíčníky Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3-8. Pořádá semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.